Home » Kostprijs verbouwen » Trap schilderen prijzen

Trap schilderen prijzen

Hoeveel keer loopt u dagelijks de trap in uw huis op en af? En uw huisgenoten? U begrijpt ongetwijfeld meteen waar we heen willen. Het feit dat een trap dagelijks zoveel keer wordt gebruikt kan er namelijk zomaar voor zorgen dat ze snel sporen van slijtage gaat vertonen. Wil dit zeggen dat u de trap minder moet gaan gebruiken of dat u deze meteen moet gaan renoveren met alle kosten van dien? Uiteraard niet. Uw trap schilderen kan er reeds voor zorgen dat ze een niet onbelangrijk deel van haar authentieke uitstraling terug kan vinden. Bent u ook wel geïnteresseerd in het schilderen van uw trap, maar wilt u eerst graag weten welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht? In dat geval zal de informatie op deze pagina u een antwoord bieden op al uw vragen!

Trap schilderen prijzen

 
Trap schilderen? Vergelijk eerst

Wat kost een trap schilderen?

kostenIndien u over een trap beschikt die door de jaren heen een beetje van haar oorspronkelijke uitstraling heeft verloren kan het idee al snel gaan spelen om deze trap opnieuw te laten schilderen. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht worden berekend aan de hand van het feit of het gaat om een trap met open of met gesloten treden. Beschikt u over een trap met gesloten treden? In dat geval hebben we goed nieuws voor u, want de kosten voor het schilderen van een dergelijke trap liggen gemiddeld zo’n 5 euro lager in vergelijking met een trap die over open treden beschikt.

Een gemiddelde trap beschikt bovendien over zo’n vijftien treden. Het exacte aantal treden is evenwel afhankelijk van de hoogte van de verdieping. Hou er bovendien ook nog rekening mee dat bij het schilderen van een trap ook de leuning mee dient te worden gerekend. Voor het schilderen van een trapleuning mag er worden uitgegaan van een gemiddelde kostprijs van tussen de 12 en 17 euro per meter. Wilt u de volledige trap inclusief de leuningen opnieuw laten schilderen? Vraag de schilder in kwestie dan gerust om een korting!

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Schilderen van een trap met gesloten treden Tussen 15,00 & 17,50 euro per trede
Schilderen van een trap met open treden Tussen 17,50 & 22,50 euro per trede
Schilderen van de trapleuning Tussen 12 & 17 euro per meter

Tot 30% besparen op het laten schilderen van uw trap? Het kan!

Het opnieuw laten schilderen van een trap kan een behoorlijk dure klus blijken. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om een besparing te realiseren op de kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht. In eerste instantie willen we u bijvoorbeeld meteen een mogelijkheid voorstellen om een besparing te realiseren die kan oplopen tot zomaar even 30 procent op het volledige kostenplaatje. Hoe? Zeer eenvoudig. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er nog steeds voor om in zee te gaan met de eerste, de beste schilder. Dit kan uiteraard en is geen probleem, maar alleen door het opvragen van verschillende offertes zult u er de goedkoopste vakman tussenuit kunnen halen. Kiest u er de juiste schilder uit? Dan kunt u zomaar rekenen op een kostenbesparing die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent op het laten schilderen van uw trap.

Keuzes die de kostprijs van een trap schilderen beïnvloeden

Vooraleer u, uw trap kunt laten schilderen zijn er altijd verschillende keuzes die u zult moeten maken. Vaak wordt er niet voldoende bij stilgestaan, maar deze keuze kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat het uiteindelijke prijskaartje aanzienlijk wordt verhoogd of juist verlaagd. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u ten allen tijde kunt rekenen op de best mogelijke prijs? Dan is rekening houden met de onderstaande keuzes die gemaakt moeten worden een absolute must.

Keuze 1: Het type verf

Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de keuze op vlak van de verf voor uw trap van cruciaal belang is voor het eindresultaat evenals de levensduur. Zowel u als uw mede inwoners lopen de trap immers dagelijks meerdere malen op en af. Dit zorgt er voor dat het risico op slijtage alles behalve onaanzienlijk te noemen is. Dit zorgt er voor dat een schilder er voor het schilderen van een trap doorgaans voor kiest om gebruik te maken van een 2-compenent vloercoating. Deze coating bestaat uit twee delen, namelijk een basiscoating gecombineerd met een verharder van de verf welke als functie heeft om slijtage tegen te gaan. Hou er bovendien ook rekening mee dat de kleur van belang is. Een kleurenwaaier gebruiken zorgt er voor dat u steevast kiest voor die ene kleur die perfect in lijn ligt met uw verwachtingen. De kleur van uw trap moet immers uiteraard matchen met de overige kleuren die deel uitmaken van uw interieur.

Keuze 2: Voorzien van een anti-slip verflaag of niet?

Indien u over een ietwat klassiek interieur beschikt kunt u er ook voor kiezen om uw trap te laten bekleden met tapijt. Dit zorgt er voor dat uw trap niet alleen over een aantrekkelijke uitstraling beschikt, daarnaast heeft ze ook meteen anti-slip eigenschappen. U dient er wel steeds rekening mee te houden dat het plaatsen van tapijt op een trap vrij duur is. Wilt u ook graag een anti-slip laag realiseren, maar wilt u de hoge kosten van tapijt voorkomen? In dat geval is het ook nog steeds een mogelijkheid om te kiezen voor een anti-slip verflaag. Deze is in vergelijking met het plaatsen van een tapijt werkelijk een behoorlijk stuk interessanter op financieel vlak en biedt u in principe dezelfde, praktische voordelen.

Interessante bespaartips

besparenHet laten schilderen van een trap kan mogelijks vrij hoge kosten met zich meebrengen waar u in eerste instantie waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden. Gelukkig hoeft dit niet betekenen dat u het laten schilderen van uw trap noodzakelijkerwijs dient uit te stellen tot een later tijdstip. De onderstaande, interessante bespaartips zorgen er namelijk voor dat u het kostenplaatje voor dit karwei aanzienlijk kunt beperken.

  • Kies voor een schilder uit de buurt. Het kan best zijn dat een schilder die vrij ver bij u vandaan is gevestigd voordeliger is, maar geldt dat nog steeds wanneer ook de voorrijkosten mee in overweging worden genomen? Deze kosten kunnen immers tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer bedragen waardoor ze behoorlijk snel kunnen oplopen. Een beroep doen op een schilder uit uw eigen omgeving is dan ook niet alleen op praktisch, maar ook op financieel vlak doorgaans de meest interessante keuze.
  • Combineren van werkzaamheden. Is uw trap niet het enige onderdeel van uw huis dat moet worden geschilderd? In dat geval is het altijd financieel bijzonder interessant om de verschillende onderdelen in één keer te laten schilderen. Heeft uw buurman bovendien hetzelfde idee als idee? Wees er dan zeker van dat jullie beiden de werkzaamheden aan dezelfde schilder toepassen. Op deze manier kunnen jullie allebei immers ook nog eens aanspraak maken op een interessante kwantumkorting.

vergelijken