Home » Kostprijs verbouwen » Tuinaannemer prijzen

Tuinaannemer prijzen

Vandaag de dag is het voor veel mensen van belang dat ze over een tuin beschikken waar ze van houden en waar ze heerlijk in kunnen ontspannen. De tuin van een woning is door de jaren heen dan ook heel wat belangrijker geworden, niet in het minst omdat veel gezinnen tegenwoordig niet meer op vakantie gaan. Om er voor te zorgen dat uw tuin volledig in lijn zal liggen met uw vooropgestelde verwachtingen kan het interessant zijn om een tuinaannemer onder de arm te nemen. Bent u dit ook van plan, maar wilt allereerst een goed beeld hebben van de kosten die door deze tuinaannemer in rekening worden gebracht? Wij hebben ze op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Tuinaannemer prijzen

 
Tuinaannemer nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een tuinaannemer?

kostenDe belangrijkste vraag waar u op deze pagina graag een antwoord op wenst te krijgen heeft betrekking tot de kostprijs die door een tuinaannemer in rekening kan worden gebracht. Het gemiddelde uurtarief van een vakman als deze wordt meteen duidelijk bij het aanschouwen van de kosten in de onderstaande prijstabel.

Type kostprijs Gemiddelde kostprijs per uur
Uurtarief van een tuinaannemer Tussen 40 & 60 euro per uur

In bepaalde gevallen is het ook mogelijk dat er voor het uitvoeren van enkele werkzaamheden gebruik wordt gemaakt van een kostprijs per vierkante meter. Dit dient u uiteraard op voorhand met de tuinaannemer te bespreken. Wordt er gebruik gemaakt van een prijs per vierkante meter? Dan wordt deze altijd gebaseerd aan de hand van de opdracht in kwestie.

Bespaar tot 30% op de kosten van uw tuinaannemer!

Of u er nu voor kiest om een geheel nieuwe tuin aan te leggen of u de bestaande tuin gaat renoveren, in beide gevallen dient u er rekening mee te houden dat een tuinaannemer onder de arm nemen niet bepaald goedkoop te noemen is. Omwille van deze reden gaan veel mensen eerst op zoek naar een mogelijkheid om te besparen op bijvoorbeeld het uurloon dat door deze specialist in rekening wordt gebracht. Een dergelijke besparing kan perfect worden gerealiseerd door het opvragen van offertes bij meerdere tuinaannemers. Door het opvragen en vergelijken van deze offertes wordt er immers voor gezorgd dat u er de voordeligste partij zo tussenuit kunt halen. Op deze manier kan er dan ook een aantrekkelijke besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een slordige 30 procent. Zo wordt het in dienst nemen van een tuinaannemer voor al uw werkzaamheden meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.

Keuzes die de kostprijs van een tuinaannemer kunnen beïnvloeden

De totale kosten van een tuinaannemer worden steeds beïnvloed door enkele persoonlijke keuzes die door u als eigenaar van de tuin worden gemaakt. Om er voor te zorgen dat er geen enkele van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze voor u verzameld en in een handig overzichtje geplaatst.

Keuze 1: De werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd

Het ene karwei dat door een tuinaannemer kan worden uitgevoerd is uiteraard het andere niet. Doet u bijvoorbeeld een beroep op een dergelijke vakman om uw volledige tuin onder handen te nemen en moet deze bijgevolg ook de tuin leeghalen? Of wilt u uitsluitend bepaalde delen van uw tuin renoveren waardoor ze over een nieuwe uitstraling komt te beschikken? Het type karwei dat door een tuinaannemer moet worden uitgevoerd is altijd bepalend voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Bovendien kan dit zowel gebeuren door middel van een uurtarief als door het aanrekenen van een prijs per vierkante meter.

Keuze 2: De oppervlakte van de tuin

De tweede keuze is eentje die behoorlijk vanzelfsprekend is. Een grotere tuin kost namelijk uiteraard heel wat meer om aan te leggen of te renoveren. Bovendien is ook het maken van een zogenaamd tuinontwerp voor een grotere tuin ook een stukje duurder. In het bijzonder bij een echt grote oppervlakte is het dan ook altijd van belang om op voorhand een zeer gedetailleerde offerte op te vragen voor de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Keuze 3: De materialen waar gebruik van wordt gemaakt

Er kan door een tuinaannemer gebruik worden gemaakt van tal van verschillende materialen. In nagenoeg alle gevallen dient er een gazon te worden gerealiseerd waarvoor gebruik moet worden gemaakt van gras. Voor het aankopen van gras moet er rekening worden gehouden met een prijs van tussen de 6 en 11 euro per vierkante meter. Moet er ook beplanting worden geplaatst en straatwerk worden aangelegd? Dan lopen de kosten uiteraard nog heel wat hogerop. Door te kiezen voor voordelige materialen is het dan ook mogelijk om een aanzienlijke besparing te realiseren op de kostprijs van een tuinaannemer.

Interessante bespaartips

De diensten die door een tuinaannemer worden uitgevoerd kunnen zorgen voor een behoorlijk stevig kostenplaatje. Wil dit zeggen dat u er beter aan doet om zelf uw tuin terug aan te leggen of te renoveren? Uiteraard niet. Er bestaan namelijk verschillende zeer interessante bespaartips die er voor kunnen zorgen dat de factuur van de tuinaannemer aanzienlijk kan worden gedrukt.

  • Kies voor een tuinaannemer uit de buurt. Het merendeel van de vakmannen en zo dus ook een tuinaannemer kiezen er voor om een zogenaamde voorrijkost in rekening te brengen. Deze kost wordt aangerekend om de verplaatsing in te dekken en is doorgaans gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Door te kiezen voor een tuinaannemer uit de buurt kunt u deze kosten logischerwijs aanzienlijk beperken.
  • Help ook zelf een handje! Werkzaamheden die in uw tuin moeten worden uitgevoerd zijn vaak niet zo complex. Dit zorgt er voor dat u in principe ook zelf het één en ander kunt uitvoeren waardoor de arbeidskosten kunnen worden ingeperkt. Door zelf de handen uit de mouwen te steken zult u dan ook steevast kunnen vaststellen dat de eindfactuur toch wel enigszins kan worden gedrukt. De enige kost waar u dan nog rekening mee moet houden heeft immers betrekking tot het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt.
  • Koop niet alle materialen nieuw. Wilt u er zeker van zijn dat u nog een extra besparing kunt realiseren en neemt u een tuinaannemer onder de arm voor het uitvoeren van een renovatie? In dat geval kan het altijd een interessante tip zijn om niet alle materialen waar gebruik van wordt gemaakt nieuw aan te kopen. De kans is immers groot dat er nog verschillende oudere materialen bruikbaar zijn. Ook op deze manier kunnen de kosten voor het totale project worden verlaagd.

vergelijken