Home » Kostprijs verbouwen » Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen

Het onderhouden van een tuin vergt heel wat tijd en moeite. Dit zorgt er voor dat lang niet iedereen zomaar over de mogelijkheid beschikt om deze zelf te onderhouden. In deze situatie kunt u er het best voor kiezen om uw tuinonderhoud uit te besteden. Op deze manier kunt u namelijk toch blijven rekenen op een uitstekend onderhouden tuin terwijl u er zelf geen omkijken naar heeft. Bent u ook van plan om het tuinonderhoud uit te besteden aan een hovenier, maar zou u graag in eerste instantie een concreet beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die hiervoor worden aangerekend? In dat geval bent u op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Tuinonderhoud prijzen

 
Tuinonderhoud nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost tuinonderhoud uitbesteden?

kostenVooraleer uw tuinonderhoud uit te besteden is het altijd interessant om eerst even het nodige onderzoek te doen naar de kostprijs die dit met zich meebrengt. Het prijskaartje met betrekking tot het uitbesteden van tuinonderhoud wordt steeds gebaseerd aan de hand van verschillende factoren. Denk hierbij aan de omvang van uw tuin, maar ook aan de verhouding tussen bestrating, gazon en beplanting. Ook de inrichting van uw tuin speelt op dit vlak een niet onbelangrijke rol. Hoe dan ook, de gemiddelde kosten waar u op vlak van tuinonderhoud rekening mee kunt houden worden al snel duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type vakman Gemiddelde kostprijs
Tuinman Tussen 37,50 & 47,50 euro per uur

Tot 30% besparen op het uitbesteden van uw tuinonderhoud!

Bent u misschien toch een beetje geschrokken van de hierboven vermelde kosten met betrekking tot het uitbesteden van uw tuinonderhoud? Dat hoeft eigenlijk niet, want wij kunnen u meteen een mogelijkheid aanbieden om tot 30 procent te kunnen besparen op het kostenplaatje van tuinonderhoud. Hoe? Zeer eenvoudig. Veel mensen gaan zomaar met de eerste, de beste hovenier in zee zonder er een goed beeld van te hebben wat nu echt een interessante prijs is en wat niet. Door een offerte op te vragen bij meerdere hoveniersbedrijven is het altijd mogelijk om er de voordeligste prijs tussenuit te halen.

Keuzes die de kostprijs van tuinonderhoud kunnen beïnvloeden

Met betrekking tot het laten uitvoeren van tuinonderhoud dienen er steeds verschillende keuzes te worden gemaakt. Al deze keuzes kunnen stuk voor stuk een invloed uitoefenen op het totale kostenplaatje dat moet worden betaald. We hebben de belangrijkste keuzes alvast even voor u opgelijst.

Keuze 1: De taken die een hovenier dient uit te voeren

Een niet onaanzienlijk onderdeel van tuinonderhoud kan in principe door u zelf worden uitgevoerd. Het is uiteraard aan u om uit te maken of u hier de nodige tijd voor kunt voorzien of niet. Het takenpakket van een hovenier kan op vlak van tuinonderhoud behoorlijk uitgebreid zijn. Wij hebben de belangrijkste taken even in een overzichtje geplaatst:

  • Het verwijderen van onkruid in de tuin
  • Snoeien van planten en bomen
  • Bemesten van de planten
  • Knippen van hagen
  • Het onderhouden van het gazon
  • Het reinigen van de bestrating en / of het terras

Wilt u alle bovenstaande werkzaamheden laten uitvoeren door de hovenier? Dan brengt dit uiteraard een hogere kostprijs met zich mee dan wanneer u een deel van de karweien zelf doet.

Keuze 2: Boom laten kappen of niet?

In bepaalde gevallen omvat het tuinonderhoud waarvoor een beroep wordt gedaan op een hovenier slechts één enkele opdracht. Het gaat hierbij niet zelden om het kappen van een boom. Omdat een boom kappen een intensief, vakkundig en bovendien ook vaak gevaarlijk karwei is wordt dit doorgaans altijd uitbesteed aan een echte vakman. De prijs die in rekening wordt gebracht voor het kappen van een boom is afhankelijk van onder meer de omvang van de boom, maar ook van de beschikbare ruimte die voor handen is. Een kleine boom kappen kost gemiddeld zo’n 400 euro. Voor een gemiddelde boom ligt de prijs rond de 600 euro en de duurste boom kost u al snel zo’n 800 euro om neer te halen. Na het kappen van een boom blijft altijd de boomstronk nog over. Wilt u deze laten verwijderen door een hovenier? Dan moet u op dit vlak rekening houden met een meerprijs van tussen de 70 en 85 euro per uur.

Keuze 3: Uw gazon laten maaien of niet?

Mensen houden er van om in hun tuin de beschikking te hebben over een aantrekkelijk en mooi groen gazon. Om een dergelijk gazon te kunnen realiseren is het evenwel belangrijk om deze op regelmatige basis te maaien. Heeft u hier zelf geen tijd voor? Dan kunt u ook hiervoor uiteraard een hovenier onder de arm nemen. Een hovenier zal voor het maaien van uw gazon een gemiddelde kostprijs in rekening brengen die is gelegen tussen de 27,50 en 32,50 euro. Deze prijs is gebaseerd op een gazon met een oppervlakte van 100 vierkante meter.

Interessante bespaartips

Het uitbesteden van tuinonderhoud gaat zoals u reeds heeft kunnen lezen steeds gepaard met een bepaalde kostprijs. Ondanks het feit dat deze doorgaans vrij beperkt kan worden gehouden is het voor veel mensen toch noodzakelijk om een bepaalde besparing te kunnen realiseren. Dit kan gebeuren door rekening te houden met onderstaande bespaartips.

  • Kies voor een hovenier uit de buurt. Er voor kiezen om een hovenier uit de buurt onder de arm te nemen is niet alleen vanuit praktisch oogpunt zeer interessant, daarnaast levert het u eveneens altijd een financieel voordeel op. De voorrijkosten die door een dergelijke hovenier in rekening worden gebracht zijn immers altijd veel beperkter dan wanneer u kiest voor een vakman die verder bij u vandaan is gelegen.
  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen. Bepaalde onderdelen met betrekking tot het onderhouden van uw tuin kunt u eigenlijk zeer eenvoudig zelf doen. Door bijvoorbeeld regelmatig uw gazon af te rijden zorgt u er voor dat een hovenier hier alvast geen tijd in dient te investeren. Dit geldt ook voor het regelmatig schoonmaken van de bestrating en het verwijderen van het aanwezige onkruid. Hierdoor doet u uitsluitend een beroep op een hovenier voor de karweien die u echt niet zelf kunt doen. Het uiteindelijke kostenplaatje op vlak van tuinonderhoud wordt op deze manier uiteraard aanzienlijk beperkt.