Home » Kostprijs verbouwen » Tuinrenovatie prijzen

Tuinrenovatie prijzen

Is uw tuin enigszins aangetast door de tand des tijds? Bent u daarom van plan om een renovatie uit te laten voeren? Door middel van tuinrenovatie is het mogelijk om terug over een prachtige tuin te beschikken zonder dat u hem volledig opnieuw dient aan te leggen. U kunt er voor kiezen om verschillende aspecten op vlak van tuinrenovatie zelf uit te voeren, maar een niet onaanzienlijke groep mensen geeft er toch de voorkeur aan om deze karweien uit te besteden aan een echte vakman. Wilt u ook een tuinrenovatie laten uitvoeren, maar zou u eerst graag een duidelijk beeld willen hebben van de kosten die dit met zich meebrengt? Wij hebben de gemiddelde tuinrenovatie prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Tuinrenovatie prijzen

 
Tuinrenovatie nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost tuinrenovatie?

kostenHet renoveren van een tuin is een opdracht die heel wat tijd in beslag neemt. De hovenier die de renovatiewerken voor u kan uitvoeren kan de kostprijs hiervoor op twee verschillende manieren in rekening brengen. Hij kan er namelijk voor kiezen om een uurloon aan te rekenen, maar het is eveneens een optie om een kostprijs per vierkante meter in rekening te brengen. Met welke kosten u gemiddeld rekening dient te houden wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type kosten Gemiddelde kosten
Uurtarief van een hovenier Tussen 40 & 60 euro per uur
Prijs per vierkante meter van een hovenier Tussen 55 & 105 euro per vierkante meter

Tot 30% besparen op de kosten van uw tuinrenovatie

De kostprijs die voor tuinrenovatie in rekening kan worden gebracht kan behoorlijk hoog oplopen. Dit zorgt er voor dat het voor veel mensen van cruciaal belang is om een besparing te realiseren op het kostenplaatje die hun tuinrenovatie met zich meebrengt. Dat is eigenlijk niet zo lastig als het misschien op het eerste zicht mag lijken. Veel mensen kiezen er namelijk voor om zomaar een beroep te doen op het eerste, het beste hoveniersbedrijf zonder de verschillende opties op de markt grondig te vergelijken. Door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen meerdere hoveniersbedrijven is het zomaar mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een slordige 30 procent. Zo wordt uw tuinrenovatie meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.

Keuzes die de kostprijs van tuinrenovatie kunnen beïnvloeden

Ondanks het feit dat u ondertussen een goed beeld heeft van het kostenplaatje dat kan worden aangerekend voor tuinrenovatie zijn er nog verschillende keuzes die door u moeten worden gemaakt die een bepaalde impact kunnen hebben op de kostprijs. We hebben de belangrijkste van deze keuzes even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Dient er een (nieuw) tuinontwerp te worden gemaakt?

Vooraleer tuinrenovatie wordt uitgevoerd kiezen veel mensen er voor om een nieuw tuinontwerp te laten maken. Door het laten opmaken van een dergelijk ontwerp weet u zeker dat uw tuin er precies zo uit zal komen te zien als u in gedachten heeft. Hou er rekening mee dat er voor het opmaken van een tuinontwerp een meerprijs in rekening wordt gebracht. Voor tuinen kleiner dan 300 vierkante meter wordt er een forfait aangerekend. Is er sprake van een tuin met een oppervlakte van meer dan 300 vierkante meter? In dat geval zal de hovenier er veelal voor kiezen om een kostprijs per vierkante meter aan te rekenen.

Keuze 2: Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd?

Het laten renoveren van een tuin gaat gepaard met zeer veel verschillende werkzaamheden. Lang niet alle werkzaamheden worden uitbesteed. Het leeghalen van een tuin kunt u bijvoorbeeld uitstekend zelf doen. Wilt u toch zoveel mogelijk uitbesteden met betrekking tot het renoveren van uw tuin? In dat geval kunt u rekening houden met de kosten zoals aangegeven in onderstaande prijstabel.

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Het aanleggen van uw tuin Tussen 11 & 16 euro per vierkante meter
Het leeghalen van uw tuin Tussen 11 & 16 euro per vierkante meter
Het uitgraven van uw tuin Tussen 11 & 26 euro per vierkante meter
Het ophogen van uw tuin Tussen 16 & 31 euro per vierkante meter

Keuze 3: De elementen waar gebruik van wordt gemaakt

Het spreekt verder voor zich dat ook de elementen die gebruikt zullen worden in de tuin van doorslaggevend belang kunnen zijn voor het uiteindelijke kostenplaatje waar rekening mee moet worden gehouden. Van welke elementen er gebruik wordt gemaakt is natuurlijk steeds afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. We zetten de belangrijkste en tevens ook meest populaire elementen alvast even uitgebreid voor u op een rijtje.

Type element Gemiddelde kostprijs
Grasveld Tussen 6 & 11 euro per vierkante meter
Beplanting Tussen 11 & 31 euro per vierkante meter
Straatwerk Tussen 60 & 160 euro per vierkante meter
Verlichting Tussen 85 & 105 euro per vierkante meter
Schutting of hekwerk Tussen 65 & 205 euro per meter
Vijver Tussen 160 & 2.500 euro.
Tuinhuis Tussen 600 & 5.000 euro

Interessante bespaartips

Wilt u ook graag uw tuin laten renoveren, maar bent u nog op zoek naar een aantal interessante mogelijkheden om te besparen? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Inperken van de voorrijkosten. Een kost waar vaak een beetje lacherig over wordt gedaan, maar die toch de uiteindelijke factuur aanzienlijk hoger kan laten uitvallen dan in eerste instantie werd verwacht is de voorrijkost. Deze wordt aangerekend voor de kilometers die moeten worden afgelegd tussen de plaats van het hoveniersbedrijf en de locatie waar de tuinrenovatie moet worden uitgevoerd. Door te kiezen voor een hoveniersbedrijf uit de buurt kunnen deze aldus altijd worden gedrukt.
  • Hergebruiken van oude materialen. Wanneer u van plan bent om uw tuin te laten renoveren kunt u er voor kiezen om bepaalde elementen uit uw huidige tuin terug te hergebruiken. Door het hergebruik van oudere materialen is het mogelijk om het kostenplaatje van de nieuwe aanzienlijk te beperken. Op deze manier kunt u een zeer mooie besparing realiseren zonder dat het eindresultaat negatief zal worden beïnvloed.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Verschillende onderdelen met betrekking tot tuinrenovatie kunt u eigenlijk zeer eenvoudig zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het leeghalen van de bestaande tuin. Door dit karwei zelf uit te voeren kan het uiteindelijke kostenplaatje uiteraard ook worden verlaagd.

vergelijken