Home » Kostprijs verbouwen » Veranda prijzen

Veranda prijzen

Het realiseren van een veranda aan uw woning brengt meerdere interessante voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat een veranda de leefruimte aanzienlijk groter kan doen uitvallen. Dat is echter niet alles, want wat bovendien ook te denken van het feit dat een veranda u ook tijdens de wintermaanden kan laten genieten van een prachtig uitzicht op uw tuin? Denkt u er ook aan om uw woning uit te breiden met een veranda, maar zou u graag eerst een duidelijk beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die daarvoor in rekening kunnen worden gebracht? U ontdekt de gemiddelde veranda prijzen op deze pagina!

veranda prijzen

 
Veranda nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een veranda?

Vooraleer over te gaan tot het aankopen van een veranda is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat een veranda tegenwoordig in verschillende vormen op de markt terug te vinden is. U kunt er op dit vlak dan ook voor kiezen om een prefab veranda aan te kopen, maar het is eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor maatwerk. Het spreekt voor zich dat deze laatste altijd heel wat duurder is, maar daar staat wel tegenover dat ze er precies uit komt te zien zoals u wenst. Wij hebben het prijsverschil tussen een standaard, prefab veranda en maatwerk alvast even voor u op een rijtje gezet middels deze prijstabel:

Type veranda Gemiddelde kostprijs
Prefab veranda Gemiddeld vanaf 7.500 euro
Maatwerk veranda Gemiddeld vanaf 20.000 euro

Tot 30% besparen op het realiseren van een veranda? Dat kan!

U kunt als eigenaar van het huis voor het overgrote merendeel zelf bepalen welk kostenplaatje er in rekening wordt gebracht voor het realiseren van een veranda. Hier spelen uiteraard het soort veranda evenals de gebruikte materialen ongetwijfeld een belangrijke rol in. Er is echter meer. Wist u bijvoorbeeld dat er een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent op het laten plaatsen van een veranda? Hoe? Zeer eenvoudig. U kunt er namelijk voor kiezen om zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan, maar het spreekt voor zich dat dit u nooit ook maar enig financieel voordeel zal opleveren. Door er voor te kiezen om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende vakmannen of bedrijven is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!

Factoren die de veranda prijzen kunnen beïnvloeden

Bij het uitkiezen van een bepaalde veranda moet er rekening worden gehouden met meerdere factor. Elke factor kan een specifieke impact hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Om er zeker van te zijn dat u niet plots te maken krijgt met onverwacht hoger uitvallende kosten hebben we deze diverse factoren alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Een standaard veranda

In eerste instantie kunt u er voor kiezen om een gewone, standaard veranda te laten plaatsen. Een dergelijke veranda kan alleen worden gerealiseerd wanneer u over een rechte wand beschikt en er geen rekening dient te worden gehouden met specifieke grondoppervlakken. Door te kiezen voor een standaard veranda wordt er bovendien geopteerd voor een zogenaamd prefab systeem. Dit systeem hanteren zorgt er voor dat u niet allee kunt rekenen op een bijzonder interessante en toegankelijke prijs, daarnaast wordt ook de overlast tot een absoluut minimum beperkt. Wilt u graag een standaard veranda laten realiseren op een oppervlakte van 12 vierkante meter? In dat geval kunt u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 7.500 euro voor de meest voordelige uitvoering.

Factor 2: Een maatwerk veranda

Een tweede mogelijkheid is kiezen voor een op maat gemaakte veranda. In dit geval kiest u voor een veranda die wordt gebouwd specifiek aan de hand van uw persoonlijke eisen. U dient in dit geval verschillende, specifieke kenmerken aan te geven vooraleer er kan worden begonnen met het bouwen van de veranda. Het gaat hierbij niet alleen om de afmetingen die moeten worden gehanteerd, maar ook om het materiaal waaruit de veranda moet bestaan en ga zo maar door. Een maatwerk veranda realiseren zorgt er voor dat deze uiteindelijk perfect in lijn zal komen te liggen met uw vooropgestelde verwachtingen. Anderzijds moet er voor een veranda als deze wel rekening worden gehouden met een kostprijs die begint vanaf zo’n 20.000 euro.

Factor 3: Extra opties

Wanneer u een nieuwe veranda laat bouwen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook nog enkele extra opties kunnen worden toegepast. Opties die u onder meer kunt laten toepassen zijn met name het plaatsen van verwarming, het voorzien van een zonnewering en ga zo maar door. Al deze verschillende opties zijn in principe geen vereiste, maar kunnen er wel voor zorgen dat het comfort in de veranda aanzienlijk wordt verhoogd.

Interessante bespaartips

Zou u graag een bepaalde besparing willen realiseren op het laten bouwen van uw veranda? Dat kan op verschillende manieren. De onderstaande bespaartips kunnen er namelijk stuk voor stuk voor zorgen dat het totale kostenplaatje van uw gloednieuwe veranda aanzienlijk kan worden gedrukt.

  • Kies voor een standaard veranda. Indien mogelijk is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een veranda die beschikt over standaard afmetingen en die over geen verdere bijzonderheden beschikt. In de praktijk kunt u op deze manier namelijk zomaar tot wel de helft van het verschuldigd kostenplaatje uitsparen. Het spreekt voor zich dat dit bijzonder mooi meegenomen is.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen. U zou er in principe voor kunnen kiezen om uw veranda zelf te bouwen. Omdat dit niet altijd mogelijk is kunt u tijdens het laten plaatsen van de veranda ook gewoon meehelpen met de vakman. Geef hem de nodige materialen die hij moet gebruiken tijdens het bouwen van de veranda en ruim bijvoorbeeld zelf het nodige afval op. Op deze manier kunt u het aantal werkuren in ieder geval steeds tot een minimum beperken.
  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. Wilt u ook de zogenaamde voorrijkosten graag tot een absoluut minimum kunnen beperken? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor een bedrijf die in uw buurt is gevestigd. Door deze keuze te maken kunt u al snel een besparing realiseren die is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.