Home » Kostprijs verbouwen » Verbouwen prijzen

Verbouwen prijzen

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat u er voor wenst te kiezen om uw huis groter, gewoon mooier of luxueuzer te maken. Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk om de nodige verbouwingen uit te voeren. De vraag die veel mensen zich echter stellen is hoeveel dergelijke verbouwingen nu precies kosten. Wenst u hier ook een duidelijk beeld van te hebben? Lees dan snel verder en ontdek hoeveel verbouwingen u ongeveer kunnen kosten.

Verbouwen prijzen

 
Lokale verbouwspecialisten vergelijken?

Hoeveel kost een verbouwing?

kostenWanneer we het hebben over verbouwingen spreekt het voor zich dat het hier een zeer ruim begrip betreft. De ene verbouwing is dan ook zeker en vast de andere niet. In het merendeel van de gevallen wordt er door de eigenaar van een woning voor gekozen om uitsluitend het zware, fysieke werk van een verbouwing uit te besteden. Dat is misschien vanzelfsprekend, maar het is niet altijd interessant. Waarom zou u er bijvoorbeeld ook niet voor kiezen om meteen het overbodige afval te laten opruimen? Onderstaande tabel zorgt er in ieder geval voor dat u een goed beeld krijgt van hoeveel het verbouwen van verschillende ruimtes nu precies kost.

Verbouwing per ruimte Gemiddelde kostprijs
Toilet Tussen 1.825 & 2.625 euro
Badkamer Tussen 6.450 & 9.450 euro
Zolder Tussen 8.900 & 12.900 euro
Keuken Tussen 12.450 & 17.450 euro
Aanbouw Tussen 18.900 & 26.900 euro

Bovenstaande tabel geeft u uiteraard slechts een beperkt beeld van hoeveel verbouwingen per ruimte nu precies kosten. Om u hier een concreter beeld van te geven hebben we verschillende, meer gedetailleerde prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet:

  • Voordeligste verbouwing: Is uw toilet door de jaren heen een beetje verouderd en wilt u deze bijgevolg graag moderniseren? In dat geval zult u er voor willen kiezen om de oude tegels van de muren te verwijderen en ook het aanwezige sanitair zal er aan moeten geloven. Vervolgens kan er voor worden gekozen om de waterleidingen evenals de afvoer te leggen. De afwerking van uw nieuwe toilet bestaat als vanzelfsprekend uit tegels van natuursteen. Deze worden geplaatst op de vloer terwijl keramische tegels in combinatie met strak stucwerk worden toegepast op de muren. Werk af met een hangend toilet in combinatie met een stijlvolle fontein en u beschikt meteen over een zeer comfortabel en eigentijds toilet. Voor een dergelijke verbouwing dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje van zo’n 2.250 euro.
  • Gemiddelde verbouwing: Wilt u alle aanwezige ruimte in huis zo optimaal mogelijk benutten? In dat geval zult u er voor willen kiezen om uw zolder om te bouwen tot een ruimte die niet alleen sfeervol, maar ook praktisch is. De verbouwing zal in dit geval bestaan uit het isoleren van het dak evenals het aanleggen van de elektriciteit en centrale verwarming. Wanneer u wenst te kunnen genieten van een echte op en top afwerking, dan is het aan te raden om te kiezen voor een dakkapel van kunststof evenals een gipswand. Zowel het plafond als de wanden en de vloer worden tot slot mooi afgewerkt. Tot slot wordt er een trap van vurenhout gerealiseerd die beschikt over één kwart draai. Gemiddeld zult u voor een verbouwing als deze rekening moeten houden met een kostenplaatje van zo’n 10.750 euro.
  • Duurste verbouwing: Wilt u graag kunnen genieten van extra ruimte in uw woning? Heeft u er omwille van deze reden voor gekozen om uw woonkamer uit te breiden door middel van een stijlvolle aanbouw? In dat geval kunt u kiezen voor een aanbouw die wordt gemaakt geheel op maat van uw wensen. De kostprijs voor een aanbouw van 5 meter breed en 3 meter diep is gelegen rond de 22.500 euro. In deze kostprijs is zowel de afwerking als de elektra inbegrepen.

De prijsopbouw van verbouwingen

De globale kostprijs van een verbouwing bestaat uit drie verschillende onderdelen. De arbeidskosten zijn goed voor 58 procent van het totale kostenplaatje. De materiaalkosten bedragen 37 procent. De resterende 5 procent wordt voorbehouden voor de voorrijkosten.

Keuzes die de prijs van een verbouwing kunnen beïnvloeden

Heeft u er voor gekozen om de nodige verbouwingen aan uw woning uit te voeren? In dat geval dient u er rekening mee te houden dat er nog verschillende keuzes zijn die de kostprijs van een verbouwing kunnen beïnvloeden. We zetten de belangrijkste keuzes eveneens nog even voor u op een rijtje:

Keuze 1: De werkzaamheden van een aannemer

Betreft het een zeer grote verbouwing of wilt u meerdere projecten in één keer laten uitvoeren? In dat geval kunt u er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een aannemer. Een aannemer onder de arm nemen heeft als voordeel dat de volledige aansprakelijkheid dan bij deze specialist komt te liggen. De kostprijs die door een aannemer in rekening wordt gebracht kan zowel per uur worden aangerekend als op basis van een schatting. Wilt u echt zeker zijn dat er geen vervelende financiële verrassingen volgen? Kies dan voor een vaste kostprijs. Let wel, in dit geval zult u per definitie altijd teveel betalen omdat de aannemer een beetje financiële zekerheid zal willen inbouwen.

Keuze 2: Zelf coördineren van de verbouwing

Heeft u besloten om geen gebruik te maken van de diensten van een aannemer? In dat geval is het interessant om te weten hoeveel de gemiddelde kosten bedragen per vakman. Het spreekt voor zich dat we u ook over deze kosten maar wat graag willen informeren.

Vakman Gemiddelde prijs per uur Gemiddelde prijs per vierkante meter
Stukadoor Tussen 25 & 45 euro Tussen 6 & 22 euro
Timmerman Tussen 30 & 65 euro Niet van toepassing
Tegelzetter Tussen 35 & 45 euro Tussen 30 & 45 euro
Schilder Tussen 35 & 45 euro Tussen 40 & 45 euro
Dakdekker Tussen 35 & 55 euro Niet van toepassing
Glaszetter Tussen 40 & 50 euro Tussen 45 & 75 euro
Elektricien Tussen 40 & 75 euro Niet van toepassing

Keuze 3: Een basis of een luxe toilet?

Wat het toilet in huis betreft kunt u een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een basis toilet, maar ook een meer luxe toilet is een mogelijkheid. In deze situatie beschikt het toilet over een zogenaamde softclose sluiting in combinatie met een dubbele spoeltechniek. Afhankelijk van uw persoonlijke keuze zult u voor het verbouwen van het toilet in huis rekening moeten houden met één van onderstaande kosten. Let op, deze kostprijs is exclusief de plaatsingskosten.

Type toilet Gemiddelde kostprijs
Budget toilet Tussen 125 & 325 euro
Luxe toilet Tussen 325 & 525 euro

Het mag ondertussen reeds duidelijk zijn, hoeveel de verbouwingen aan uw woning precies zullen kosten is sterk afhankelijk van wat u van uw vernieuwde huis verwacht. Hoe meer luxe en comfort er wordt voorzien, des te hoger uiteraard het kostenplaatje zal uitvallen.

Vergelijk offertes

Door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken van lokale specialisten in uw regio kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Klik hieronder op de button, vul vervolgens het formulier in en ontvang tot meerdere offertes van lokale specialisten. Zij nemen contact met u op en bekijken de situatie. U kiest zelf de beste deal.

vergelijken