Home » Kostprijs verbouwen » Verhuis prijzen

Verhuis prijzen

Wanneer u gaat verhuizen zijn er enorm veel zaken waar u rekening mee dient te houden. Verhuizen is dan ook niet alleen mentaal, maar ook fysiek veel zwaarder dan mensen op het eerste zicht vermoeden. Omwille van deze reden wordt er niet zelden voor gekozen om het verhuizen uit te besteden aan een professionele verhuisfirma. Zij kunnen er niet alleen voor zorgen dat de verhuis zelf perfect verloopt, maar ze kunnen ook een belangrijk deel van de voorbereiding uit uw handen nemen. In ieder geval, zou u ook graag voor uw verhuis een beroep willen doen op een ervaren verhuisbedrijf zodat u er zeker van kunt zijn dat er helemaal niets aan het toeval over wordt gelaten? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met de onderstaande verhuis prijzen.

Verhuis prijzen

 
Verhuizen? Vergelijk de prijzen

Hoeveel bedragen de verhuis prijzen?

kostenHet gebeurt bijzonder vaak dat mensen tijdens een verhuis te maken krijgen met spullen die onverhoopt stuk gaan. Dat komt omdat ze veelal niet weten hoe bepaalde spullen het best in te pakken met alle gevolgen van dien. Om er zeker van te kunnen zijn dat het risico op schade tot een absoluut minimum kan worden beperkt kan het interessant zijn om er voor te kiezen om uw verhuis uit te besteden aan een professionele partij. Er zijn immers verschillende verhuisbedrijven die voor u belangrijke taken met betrekking tot de verhuis voor hun rekening kunnen nemen. Bent u eveneens van plan om voor uw verhuis een beroep te doen op een dergelijk bedrijf, maar wilt u eerst graag weten welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht? Dat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie in de onderstaande prijstabel.

 

Type verhuis Gemiddelde kostprijs
Goedkoopste oplossing Tussen 425 & 625 euro
Extra hulp Tussen 825 & 1.025 euro
Grote woning Tussen 1.425 & 1.725 euro

Tot 30% besparen op de verhuis prijzen? Het kan!

Het gedeeltelijk uitbesteden van uw verhuis aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf hoeft helemaal niet zo duur te zijn als vaak wordt gedacht, in tegendeel. U kunt er namelijk altijd voor kiezen om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende verhuisbedrijven. Door het opvragen van meerdere offertes en deze met elkaar te vergelijken is het in principe zeer eenvoudig mogelijk om een besparing tot zomaar even 30 procent te realiseren. Op deze manier wordt het (gedeeltelijk) uitbesteden van uw verhuis uiteraard financieel een behoorlijk stuk interessanter.

Factoren die de verhuis prijzen kunnen beïnvloeden

De prijs die voor verhuizen in rekening wordt gebracht wordt altijd beïnvloed door een groot aantal verschillende factoren. In principe zijn het de keuzes die u maakt als persoon die gaat verhuizen die op dit vlak van cruciaal belang zullen zijn. Wij hebben ze alvast graag even allemaal voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: De verhuiswagen

Hoe groter de inboedel, des te groter ook de verhuiswagen moet zijn waar gebruik van wordt gemaakt. Dit lijkt voor de hand liggend, maar veel mensen houden er geen rekening mee dat een grote verhuiswagen ook heel wat extra kosten met zich meebrengt. Dit is bovendien nog niet alles. U moet er namelijk ook rekening mee houden dat er voor het verhuizen van een grote inboedel ook doorgaans meer verhuizers nodig zijn. Ook dit brengt uiteraard een niet onbelangrijke meerprijs met zich mee waar u zeker en vast rekening mee zult willen houden. Voor het verhuizen van de spullen uit een appartement volstaat doorgaans een verhuiswagen van 20 kubieke meter. Heeft u een vrijstaand huis? Dan dient u veelal rekening te houden met een verhuiswagen met een laadruimte van zo’n 50 kubieke meter.

Capaciteit van verhuiswagen Gemiddelde kostprijs
20 kubieke meter + 1 verhuizer Ongeveer 70 euro per uur
50 kubieke meter + 1 verhuizer Ongeveer 80 euro per uur

Factor 2: Eventuele extra verhuizers

Het is altijd mogelijk om voor uw verhuis één of meerdere extra verhuizers onder de arm te nemen. Dit zorgt er voor dat de verhuis heel wat vlotter kan verlopen. Dit is in het bijzonder interessant voor mensen die bijvoorbeeld hun volledige verhuis binnen één dag dienen af te ronden omdat ze niet meer vrij kunnen krijgen op hun werk. Bovendien is het niet zo dat extra verhuizers de totale kosten van uw verhuis hoger moeten doen uitvallen, in tegendeel. Doordat er meer verhuizers meehelpen wordt de totale duurtijd van de verhuis namelijk behoorlijk beperkt. Voor het inhuren van een extra verhuizer kan er rekening worden gehouden met een gemiddelde meerprijs van tussen de 30 & 35 euro per uur.

Factor 3: De kilometervergoeding

Voor de afstand die een verhuisbedrijf moet afleggen wordt er steeds een zogenaamde kilometervergoeding aangerekend. Deze vergoeding is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. U dient er rekening mee te houden dat deze vergoeding reeds wordt aangerekend vanaf het ogenblik dat de verhuiswagen de stelplaats verlaat. Wilt u er zeker van zijn dat u de kilometervergoeding kunt drukken? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een regionaal verhuisbedrijf. Zij brengen doorgaans zelfs veelal voor de eerste 20 kilometer helemaal geen kilometervergoeding in rekening.

Interessante bespaartips

besparenBent u het er mee eens dat het (gedeeltelijk) uitbesteden van uw verhuis praktisch, fysiek en mentaal voor u het interessantst is? Wilt u echter graag een besparing realiseren op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor de verhuis? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Verhuis bij voorkeur tijdens de week

Het weekend is voor veel mensen het favoriete tijdstip om te verhuizen. Dit lijkt op het eerste zicht zeer interessant omdat u dan gewoon tijdens de week verder kunt blijven werken, maar in de praktijk is verhuizen in het weekend altijd duurder dan wanneer de verhuis tijdens de week gebeurt. Verhuizen op zaterdag is gemiddeld 25 procent duurder. Een verhuis op zondag laten plaatsvinden gaat doorgaans gepaard met een meerprijs van 75 procent.

  • Voer de verhuis gedeeltelijk zelf uit

Dat u een deel van de verhuis gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf hoeft uiteraard niet te betekenen dat u niets meer zelf kunt doen. Door een deel van de verhuis toch nog voor uw eigen rekening te nemen kan er altijd een aantrekkelijke, extra besparing worden gerealiseerd.