Home » Kostprijs verbouwen » Vloertegels prijzen

Vloertegels prijzen

Het laten betegelen van uw vloer zorgt er voor dat u niet alleen over een vloer beschikt met een mooie uitstraling, daarnaast is het ook nog eens zo dat deze over een uitstekende duurzaamheid beschikt. Deze duurzaamheid zorgt er voor dat u gedurende vele jaren zult kunnen genieten van uw vloertegels. Gaat u ook vloertegels laten plaatsen in uw woning, maar wilt u graag eerst weten welke mogelijkheden er allemaal bestaan en welke kosten er aan verbonden zijn? Wij hebben de gemiddelde vloertegels prijzen hieronder alvast even voor u op een rijtje gezet.

 
Tegelzetter nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten vloertegels?

De kostprijs die wordt in rekening gebracht voor het aankopen en laten plaatsen van vloertegels is uiteraard altijd afhankelijk van meerdere factoren. Op dit vlak wordt er een onderscheid gemaakt tussen de kosten die gemaakt moeten worden voor het aankopen van de materialen evenals de kosten voor het daadwerkelijk uitvoeren van het karwei. Wij hebben de verschillende kosten even door middel van deze prijstabel voor u op een rijtje gezet:

 

Factor Gemiddelde kostprijs
Vloertegels Tussen 10 & 165 euro per vierkante meter
Keramische tegels Tussen 10 & 83 euro per vierkante meter
Natuurstenen tegels Tussen 30 & 165 euro per vierkante meter
Tegelzetter Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Lijm en voegmiddel Tussen 9 & 21 euro per vierkante meter

Een besparing tot wel 30% realiseren op uw vloertegels

Het aankopen van echt kwalitatieve vloertegels en deze laten plaatsen door een echte vakman wil wel eens gepaard gaan met een behoorlijk stevig prijskaartje. Dat is jammer, want het zorgt er voor dat veel mensen de hoop opgeven om op korte termijn een mooie vloer met tegels te laten realiseren. Het kan gelukkig ook anders. Wist u namelijk dat er een mogelijk bestaat om zeer eenvoudig een besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig. In plaats van er voor te kiezen om met de eerste, de beste partij in zee te gaan voor het aankopen van uw vloertegels is het namelijk altijd de moeite waard om eerst even een vergelijking uit te voeren. Alleen door het uitvoeren van zo’n vergelijking zult u er immers de scherpst mogelijke prijs voor vloertegels tussenuit kunnen halen. U zult merken dat het op een dergelijke manier werkelijk kinderspel is om een besparing tot 30% te realiseren.

Keuzes die de kostprijs van vloertegels kunnen beïnvloeden

De ene vloertegel is uiteraard de andere niet. Vloertegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarbij er onderling steeds sprake is van een bepaald verschil in prijs, kwaliteit en vormgeving. Wilt u graag bepaalde vloertegels aankopen, maar moet u er eerst zeker van zijn dat u de beste keuze maakt? Hou dan zeker rekening met de onderstaande factoren!

Keuze 1: Het type tegel waar gebruik van wordt gemaakt

Het is vanzelfsprekend dat het soort tegel altijd een niet onaanzienlijke invloed heeft op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. We maken op dit vlak een onderscheid tussen keramische tegels en natuurstenen tegels. Keramische tegels zijn gemaakt van klei wat er voor zorgt dat ze in de fabriek worden vervaardigd. Dat geldt niet voor natuursteen. Zoals de naam reeds laat vermoeden worden deze tegels door de jaren heen gevormd door de natuur. Dit maakt dat ze over een meer bijzondere, haast unieke vormgeving beschikken. Daar tegenover staat wel dat een natuurstenen tegel heel wat kwetsbaarder is in vergelijking met een keramische tegel. Bent u na het lezen van bovenstaande eerder geïnteresseerd in het aankopen van keramische vloertegels? In dat geval kunt u rekening houden met de hieronder vermelde kosten.

 

Type keramische vloertegels Gemiddelde kostprijs
Grestegels Tussen 14 & 66 euro per vierkante meter
Terracotta tegels Tussen 17 & 41 euro per vierkante meter
Cementtegels Tussen 62 & 84 euro per vierkante meter

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat u toch meer voelt voor het unieke karakter van natuurstenen vloertegels. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt uit bijzonder veel verschillende mogelijkheden. We hebben uiteraard ook deze opties inclusief de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht even voor u op een rijtje gezet.

 

Type natuurstenen vloertegels Gemiddelde kostprijs
Leisteen Tussen 30 & 165 euro per vierkante meter
Hardsteen Tussen 35 & 165 euro per vierkante meter
Kalksteen Tussen 40 & 140 euro per vierkante meter
Kwartsiet Tussen 45 & 155 euro per vierkante meter
Graniet Tussen 55 & 110 euro per vierkante meter
Marmer Tussen 55 & 135 euro per vierkante meter

 

Heeft u er uiteindelijk voor gekozen om gebruik te maken van vloertegels van natuursteen? In dat geval willen we u nog graag aanraden om deze te laten impregneren. Alleen op deze manier kunt u er namelijk voor zorgen dat de tegels zo lang mogelijk hun authentieke uitstraling zullen blijven behouden. Een liter impregneermiddel kan reeds worden aangekocht voor een kostprijs van tussen de 32,50 en 37,50 euro per liter. Hiermee kan tussen de 20 en 35 vierkante meter vloer geïmpregneerd worden.

Keuze 2: De tegelzetter die de werken zal uitvoeren

Net zoals ook voor andere vakmannen geldt is ook voor de tegelzetter van toepassing dat zijn ervaring grotendeels bepalend is voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. De gemiddelde kostprijs van een tegelzetter kan variëren van 30 tot 45 euro per vierkante meter of per uur. Het kan eventueel ook gebeuren dat de tegelzetter van uw keuze een vastgestelde prijs hanteert. Is dit laatste het geval? Zorg er dan altijd voor dat u precies weet hoe deze prijs tot stand is gekomen.

Interessante bespaartips

Het aankopen van vloertegels kan, vooral wanneer u van plan bent om er een groot deel van uw huis mee te laten betegelen behoorlijk wat geld kosten. Gelukkig kunnen de onderstaande, interessante bespaartips er voor zorgen dat deze investering heel wat voordeliger kan uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht.

  • Koop uw vloertegels in een outlet. Tegenwoordig kan echt alles worden gekocht in een outlet. Wist u dat dit eveneens geldt voor vloertegels? Deze tegels aankopen in een outlet kan er dan ook voor zorgen dat u een zeer aantrekkelijke besparing kunt realiseren en dat zonder dat u ook maar enig kwaliteitsverlies dient te vrezen. Mooi meegenomen toch?
  • Beperk de materiaalkosten. Bepaalde materialen zoals bijvoorbeeld lijm evenals voegmiddel kunnen niet standaard in de prijs van een tegelzetter zijn inbegrepen. Geldt dat eveneens voor uw situatie? In dat geval kunt u hier uw voordeel mee doen! Door zelf deze materialen aan te kopen kunt u de meerprijs hiervoor immers aanzienlijk binnen de perken te houden. Zo wordt het aankopen en laten plaatsen van uw vloertegels meteen nog een stukje extra interessant.

vergelijken