Home » Kostprijs verbouwen » Vochtbestrijding kelder prijzen

Vochtbestrijding kelder prijzen

Beschikt uw huis over een kelder? Heeft u in uw kelder echter te maken met vochtproblemen? Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Vocht in de kelder zorgt er niet alleen voor dat de uitstraling van deze ruimte wordt aangetast, bovendien is het ook nog eens bijzonder nadelig voor de gezondheid van de inwoners van het huis. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid om uw kelder zonder al te hoge kosten vochtvrij te maken. Welke mogelijkheden er precies bestaan en welke kosten er aan verbonden zijn vertellen we u graag op deze pagina.

Vochtbestrijding kelder prijzen

 
Wat kost vochtbestrijding voor u?

Hoeveel kost vochtbestrijding kelder?

kostenMeerdere factoren zijn van invloed op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor vochtbestrijding kelder. Denk hierbij niet alleen aan de oorzaak van het vochtprobleem, maar ook aan de ernst van het vocht evenals de oppervlakte en de techniek waar gebruik van wordt gemaakt. Onderstaand overzicht maakt meteen duidelijk welke verschillende soorten vochtbestrijding er bestaan en met welke kosten er op dit vlak rekening moeten worden gehouden.

Type vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Het coaten van uw muren Gemiddeld 550 euro
Het injecteren van uw muren Gemiddeld 1.100 euro
Kelder waterdicht maken Gemiddeld 2.100 euro

Tot 30% besparen op vochtbestrijding kelder

Een besparing van 30 procent realiseren op vochtbestrijding kelder is eigenlijk helemaal geen probleem, in tegendeel. Nog steeds gebeurt het namelijk zeer vaak dat mensen gewoon met het eerste, het beste bedrijf in zee gaan voor het laten uitvoeren van vochtbestrijding kelder. Dat is natuurlijk een keuze die door de personen in kwestie zelf wordt gemaakt, maar het zorgt er wel voor dat er niet kan worden vergeleken. Door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven is het steeds mogelijk om een objectieve vergelijking uit te voeren waardoor de goedkoopste offerte er zonder probleem tussenuit kan worden gevist.

Keuzes die de prijs van vochtbestrijding kelder kunnen beïnvloeden

Een bepaald aantal keuzes die gemaakt worden met betrekking tot het toepassen van vochtbestrijding kelder heeft u eigenlijk zelf in de hand. Dit geldt uiteraard niet voor alle keuzes, maar door rekening te houden met de onderstaande zaken kan er wel een zeer aantrekkelijk bedrag worden bespaard op de eindfactuur.

Keuze 1: Het type vochtbestrijding kelder

Eén van de belangrijkste factoren die een bijzonder grote invloed heeft op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht op vlak van vochtbestrijding kelder gaat schuil in het soort vochtbestrijding die wordt toegepast. We hebben de verschillende mogelijkheden op dit vlak alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Kelder coaten: De eenvoudigste en meteen ook meest voordelige oplossing is het laten coaten van uw muren. Een coating is een soort van verf die wordt aangebracht op de muur. Deze coating realiseert een vochtwerende laag waardoor de condens niet meer in de muren kan trekken. De kostprijs die wordt aangerekend voor het laten coaten van de muren wordt berekend per vierkante meter.

 

  • Kelder injecteren: Het laten injecteren van muren is de vaakst voorkomende manier van vochtbestrijding. Injecteren is dan ook bijzonder efficiënt bij opstijgend vocht in de keldermuren. Bij het injecteren wordt er gebruik gemaakt van een vochtwerende gel die onder aanzienlijke druk in de muren wordt gespoten. Op deze manier kan het opstijgende vocht op efficiënte wijze een halt worden toegeroepen. De prijs voor het injecteren van een muur wordt aangerekend per strekkende meter.
  • Afdichten van de kelder: Van kelder is bekend dat ze bijzonder gevoelig zijn voor vochtproblemen. Is er sprake van een scheur in één van de muren van uw kelder? In dat geval kan grondwater zich eenvoudig een weg banen naar uw kelder. Het gevolg zijn natte voeten bij het betreden van de ruimte! Wilt u de vochtproblemen in uw kelder echt grondig aanpakken? Dan dient u er voor te kiezen om deze volledig waterdicht te laten maken. In het merendeel van de gevallen wordt dit gerealiseerd door in meerdere lagen cement aan te brengen op de keldermuren. De prijs voor het waterdicht maken van een kelder wordt altijd berekend per vierkante meter.

Keuze 2: Verwijderen van schimmel of niet?

Het is mogelijk dat het vocht in uw kelder heeft gezorgd voor schimmelvorming. Is dat het geval? Dan is het belangrijk dat de schimmel zo snel mogelijk wordt verwijderd. Niet alleen is schimmel nefast voor de uitstraling van uw muren, daarnaast komt het ook de gezondheid van de inwoners absoluut niet ten goede. Voor het laten verwijderen van schimmel kunt u rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 150 euro per 3 vierkante meter. Let op, laat niet alleen de schimmel verwijderen, maar los ook de oorzaak van het probleem op. Doet u dit niet, dan zult u in geen tijd terug af te rekenen krijgen met nieuwe schimmel.

Keuze 3: Ventilatie voorzien

Een vochtige kelder kan heel veel oorzaken hebben. In het merendeel van de gevallen is dit echter te wijten aan een slechte ventilatie. Wilt u er zeker van zijn dat de vochtproblemen in uw kelder niet meteen terug de kop opsteken? Dan is het altijd de moeite waard om een goed ventilatiesysteem te laten plaatsen. Voor het aanleggen van een dergelijk systeem kunt u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 1.250 & 2.250 euro.

Interessante bespaartips

Te maken krijgen met vochtproblemen in uw kelder is bijzonder vervelend. Het is dan ook niet meer dan normaal dat u dit probleem zo snel mogelijk zult willen aanpakken. U moet er echter rekening mee houden dat er aan vochtbestrijding kelder zoals u heeft kunnen lezen aanzienlijke kosten verbonden zijn. Door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips kunnen deze kosten gelukkig wel aanzienlijk worden beperkt.

  • Kwantumkorting

Heeft u recent opgevangen dat er nog iemand uit uw omgeving te maken heeft met vochtproblemen in zijn of haar kelder? Is deze persoon bijgevolg ook van plan om een beroep te doen op een in vochtbestrijding gespecialiseerd bedrijf? In dat geval is het altijd de moeite waard om de opdracht samen te verstrekken. Op deze manier zult u namelijk altijd kunnen rekenen op een kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10 procent. Het is vanzelfsprekend dat dit best mooi meegenomen is.

  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen

Er wordt uiteraard niet verwacht dat u het vochtprobleem in uw kelder volledig zelf kunt oplossen. Dit neemt evenwel niet weg dat u wel zelf ook een beetje de handen uit de mouwen kunt steken. Door zelf mee te helpen zult u namelijk kunnen vaststellen dat er een behoorlijke besparing kan worden gerealiseerd op het uiteindelijke factuurbedrag en dat is natuurlijk altijd erg mooi meegenomen. U dient er wel een klein beetje extra tijd voor vrij te maken.

  • Een besparing op de voorrijkosten realiseren

Eveneens een kost waar u eigenlijk moeiteloos op kunt besparen is deze die in rekening wordt gebracht voor het aantal kilometers die door het in vochtbestrijding gespecialiseerde bedrijf moeten worden afgelegd. Door te kiezen voor een bedrijf die bij u in de buurt is gevestigd kunnen deze kosten namelijk zeer eenvoudig worden ingeperkt. Sterker nog, een regionaal bedrijf kan deze kosten zomaar eens (gedeeltelijk) niet in rekening brengen!
vergelijken