Home » Kostprijs verbouwen » Vochtbestrijding muren prijzen

Vochtbestrijding muren prijzen

Of u nu over een nieuwe of een ietwat oudere woning beschikt, in beide gevallen kunt u geconfronteerd worden met vochtproblemen. Dit hoeft op zich ook helemaal niets te maken te hebben met bijvoorbeeld de kwaliteit van de afwerking van de woning in kwestie. Een vochtige muur kan immers ontstaan door opstijgend vocht of door doorslaand vocht vanuit de gevel. Dit is erg vervelend, want het vocht zorgt niet alleen voor lelijke plekken op de muur, daarnaast kan ze ook nog eens de gezondheid van de inwoners schade berokkenen. Bent u de vochtige muren in uw huis ook zat en wilt u een professioneel bedrijf inschakelen om hier voor eens en altijd komaf mee te maken? Dan doet u er goed aan om rekening te houden met de gemiddelde kosten die worden aangegeven op deze pagina.

Vochtbestrijding muren prijzen

 
Wat kost vochtbestrijding voor u?

Hoeveel kost vochtbestrijding muren?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het uitvoeren van vochtbestrijding is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijke invloed heeft bijvoorbeeld het type vocht waarvan sprake is. Gaat het namelijk om optrekkend of doorslaand vocht? Optrekkend vocht komt zoals de naam reeds laat vermoeden uit de grond omhoog. Doorslaand vocht is dan weer op haar beurt het gevolg van een natte buitenmuur. In beide gevallen zijn er technieken op de markt terug te vinden die de perfecte oplossing kunnen bieden. We hebben de gemiddelde kosten van deze twee technieken even voor u op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Injecteren van de buitenmuur
(8 strekkende meters)
Gemiddeld 825 euro
Injecteren van de binnen- en spouwmuur
(8 strekkende meters)
Gemiddeld 1.525 euro
Herstellen en injecteren van een muur
(8 strekkende meters)
Gemiddeld 2.225 euro
Impregneren van de buitenmuur
(100 vierkante meter)
Gemiddeld 925 euro
Reinigen en impregneren van een gevel
(100 vierkante meter)
Gemiddeld 1.725 euro
Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 vierkante meter) Gemiddeld 3.025 euro

Tot 30% besparen op vochtbestrijding muren

U dient er rekening mee te houden dat het laten uitvoeren van vochtbestrijding aan uw muren gepaard kan gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Dit is natuurlijk vervelend, maar het is wel noodzakelijk. Vochtige muren zijn niet alleen alles behalve aantrekkelijk om aan te zien, daarnaast zorgen ze tevens voor een ongezond leefklimaat. Wilt u graag vochtbestrijding laten uitvoeren, maar bent u nog op zoek naar een interessante mogelijkheid om een besparing te realiseren op het standaard kostenplaatje? In dat geval kunnen we u alleen maar aanraden om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen offertes die worden ontvangen van verschillende partijen. Zo kan een besparing worden verkregen die kan oplopen tot wel 30 procent!

Keuzes die de prijs van vochtbestrijding muren kunnen beïnvloeden

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven spreekt het voor zich dat meerdere keuzes de prijs van vochtbestrijding muren kunnen beïnvloeden. Om met zekerheid te kunnen stellen dat u niets op dit vlak over het hoofd ziet hebben we ze alvast even voor u verzameld en op een rijtje gezet.

Keuze 1: Impregneren of injecteren?

In principe kunnen we dit niet echt een keuze noemen. Het type vochtprobleem is namelijk bepalend voor het soort vochtbestrijding dat moet worden toegepast. Is er sprake van doorslaand vocht? Dan zal de gevel geïmpregneerd moeten worden. Gaat het om optrekkend vocht? Dan kan injecteren weer de oplossing bieden voor uw probleem.

Keuze 2: Sprake van schimmel of niet?

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat het vocht een dermate grote impact heeft gehad op uw muur dat er sprake is van schimmelvorming. Is dat het geval bij u? Dan moet u een specialist onder de arm nemen om de schimmel te laten verwijderen. Schimmel in uw woning is immers niet alleen schadelijk voor de muren, daarnaast zorgt ze ook voor ongunstige leefomstandigheden. Welk bedrag er voor het verwijderen van de schimmel in rekening wordt gebracht is afhankelijk van het soort schimmel. Hoe dan ook ligt de gemiddelde kostprijs tussen de 140 en 175 euro per 3 vierkante meter.

Keuze 3: Vervangen van voegwerk

Het is van cruciaal belang dat het voegwerk van uw muur in goede staat is. Is dat niet het geval? Dan zult u er rekening mee moeten houden dat u in geen tijd terug geconfronteerd kunt worden met nieuwe vochtproblemen. Zit u hier niet op te wachten? Dan is uw voegwerk herstellen van cruciaal belang. Voor het vervangen van de voegen in uw muur mag er rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 19 en 24 euro per vierkante meter.

Keuze 4: De afwerking

Het afwerken van de binnenmuur kan bij het injecteren pas gebeuren op het ogenblik dat de muur droog is. Voor het drogen moet er rekening worden gehouden met een duurtijd van tussen de 6 en 12 maanden. Bent u van mening dat dit te lang duurt en voelt u er maar weinig voor om gedurende deze tijd naar een onafgewerkte muur te zitten kijken? In dat geval kunt u tussen de bestreden muur en de afwerking een zout en vochtwerend membraan plaatsen. U moet op dit vlak rekening houden met een gemiddelde kost van ongeveer 18 à 20 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Zoals eerder reeds aangegeven bestaat er altijd meerdere mogelijkheden om het kostenplaatje van uw vochtbestrijding muren enigszins te beperken. We hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Recht op kwantumkorting?

Vochtproblemen komen veelvuldig voor. De kans is dan ook zeer groot dat er iemand in uw buurt woont die met hetzelfde probleem kampt als u. Is dat zo? Dan doet u er goed aan om beiden de opdracht aan hetzelfde vochtbestrijdingsbedrijf uit te besteden. Zo kunt u allebei een korting verkrijgen die kan oplopen tot een zeer mooie 10 procent.

  • Kies voor een vochtbestrijdingsbedrijf uit de buurt

Er worden door een vochtbestrijdingsbedrijf altijd zogenaamde voorrijkosten aangerekend. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Door te kiezen voor een bedrijf welke in uw directe omgeving is gelegen kunnen deze kosten aanzienlijk worden gedrukt. Zo kunt u op de eindfactuur een extra, mooie korting verkrijgen zonder dat u rekening moet houden met enig kwaliteitsverlies.

vergelijken