Voegrenovatie prijzen

Inhoud:

Indien u reeds over een iets oudere woning beschikt is het altijd een goed idee om even een controle te doen van de staat van de gevel. Het is daarbij in het bijzonder belangrijk om stil te blijven staan bij het voegwerk. Voegen kunnen door de jaren heen namelijk worden aangetast waardoor ze (deels) beschadigd raken. Het gevolg hiervan is niet te overzien. Zo kunnen kapotte voegen er voor zorgen dat vocht tot in uw woning door kan dringen waardoor er niet onaanzienlijke schade kan ontstaan. Heeft u bij uw huis eveneens te maken met kapot voegwerk dat bijgevolg gerenoveerd dient te worden? In dat geval kunt u rekening houden met de kosten zoals aangegeven op deze pagina.

Voegrenovatie prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost voegrenovatie?

kostenWanneer u voegrenovatie wenst uit te voeren aan uw woning spreekt het voor zich dat u graag zult willen weten hoeveel u hier precies voor zult moeten betalen. Dit is in het bijzonder het geval omdat het renoveren van het voegwerk veelal onderdeel uitmaakt van een complete gevelrenovatie. De gemiddelde kostprijs voor voegrenovatie is in eerste instantie alvast afhankelijk van de werkwijze. Op dit vlak kunt u een keuze maken uit de in deze tabel opgenoemde mogelijkheden.

Werkwijze voegrenovatie Gemiddelde kostprijs
Vervangen van voegwerk met hakhamers Gemiddeld 42 euro per vierkante meter
Vervangen van voegwerk met slijpwerk Gemiddeld 37 euro per vierkante meter

Naast bovenstaande is het eveneens belangrijk om rekening te houden met het soort voegwerk dat moet worden gerealiseerd. Het is immers één ding om het bestaande voegwerk te verwijderen, maar het spreekt voor zich dat er nieuwe voegen in de plaats moeten komen. We hebben alle mogelijkheden op vlak van voegwerk inclusief het kostenplaatje eveneens voor u op een rijtje gezet.

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Platvolborstelwerk Gemiddeld 11 euro per vierkante meter
Platte voeg Gemiddeld 14 euro per vierkante meter
Strakke voeg Gemiddeld 17 euro per vierkante meter
Schaduwvoeg Gemiddeld 16 euro per vierkante meter
Daggesneevoeg Gemiddeld 33 euro per vierkante meter

Bent u een beetje geschrokken van bovenstaande kosten? Wilt u graag een aantrekkelijke besparing kunnen realiseren op de uiteindelijke kostprijs? In dat geval is het beslist een goed idee om er voor te kiezen om offertes op te vragen bij verschillende gespecialiseerde bedrijven. Op die manier kunt u zomaar tot 30 procent besparen op de totale kostprijs.

Keuzes die de prijs van voegrenovatie beïnvloeden

Inmiddels mag het wel min of meer duidelijk zijn met welke kosten u op vlak van gevelrenovatie rekening moet houden. Verschillende keuzes die worden gemaakt kunnen evenwel het prijskaartje van voegrenovatie op niet onaanzienlijke wijze beïnvloeden. We hebben deze ook nog even op een rijtje gezet.

Keuze 1: De werkwijze van voegrenovatie

In eerste instantie is er de werkwijze van voegrenovatie. Zoals reeds aangegeven onderscheiden we op dit vlak de werkwijze met hakhamers van deze met slijpwerk. Er is sprake van een prijsverschil tussen beide technieken van ongeveer 5 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Het type voegwerk

De tweede keuze heeft betrekking tot het soort voegwerk. Ook op dit vlak moet er een keuze worden gemaakt tussen diverse mogelijkheden. Het exacte type voeg waar voor zal worden gekozen is afhankelijk van de uitstraling die u wenst te realiseren. De kostprijs kan oplopen van 11 tot zo’n 33 euro per vierkante meter voegwerk.

Keuze 3: Combineren met andere vormen van gevelrenovatie

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om het renoveren van het voegwerk te combineren met andere renovatiewerken aan de gevel. Zijn bijvoorbeeld alle stenen nog wel in goede staat en wat te denken van de raamdorpels? Wanneer er één of meerdere aan vervanging toe zijn is het altijd interessant om de verschillende werkzaamheden te combineren. Alleen op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het kostenplaatje zo laag mogelijk kan worden gehouden.

Keuze 4: Reiniging van de gevel

Het wordt vooraleer een renovatie van de gevel uit te voeren altijd aangeraden om er voor te kiezen om deze eerst te reinigen. Het reinigen van de gevel zorgt er niet alleen voor dat deze terug over haar authentieke uitstraling beschikt, bovendien is het ook nog eens zo dat op deze manier alle eventuele, verborgen gebreken aan het daglicht komen. Alleen op deze manier kunt u er dan ook absoluut zeker van zijn dat niet alleen de voegrenovatie, maar wel de volledige renovatie van de gevel op geheel correcte wijze wordt uitgevoerd. Het best mogelijke eindresultaat is op deze manier dan ook altijd gegarandeerd. De kostprijs die voor het reinigen van een gevel in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de techniek die wordt toegepast. De diverse reinigingsmethodes zijn de volgende:

Type reiniging Gemiddelde kostprijs
Zandstralen Tussen 12 & 22 euro per vierkante meter
Stoomcleanen Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter
Chemische reiniging Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Wilt u er zeker van zijn dat uw voegrenovatie niet alleen gebeurt op meest kwalitatieve wijze, maar ook nog eens zo voordelig mogelijk? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips u daar beslist bij helpen! 

  • Voegrenovatie samen uitbesteden. Bent u niet de enige in uw straat die er aan denkt om het voegwerk van zijn of haar woning te renoveren? In dat geval is het mogelijks interessant om de renovatie samen uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat u kunt rekenen op een kwantumkorting die kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent!
  • Kies voor een vakman uit uw buurt. De vakman die het voegwerk van uw woning zal komen renoveren zal altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening brengen. Deze kosten kunt u sterk beperken door te kiezen voor een vakman uit de buurt. Zoek het dus zeker niet te ver, een vakman uit de buurt onder de arm nemen levert u immers altijd een financieel evenals een praktisch voordeel op.
  • Biedt de vakman uw hulp aan! Het zelf renoveren van het voegwerk in uw woning is te complex. Dit betekent echter niet dat u de vakman niet een handje kunt helpen. Vraag hem wat u precies kunt doen en u zult merken dat u op deze manier de tijd die de vakman nodig heeft op positieve wijze kunt beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat zo ook de kostprijs kan worden beperkt.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.