Home » Kostprijs verbouwen » Vouwgordijnen prijzen

Vouwgordijnen prijzen

Er zijn heel wat goede redenen aan te geven waarom u er voor kunt kiezen om te investeren in vouwgordijnen. Ze zijn namelijk niet alleen zeer knus en elegant, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een opvallend stijlvol karakter. Dit alles zorgt er voor dat vouwgordijnen probleemloos extra sfeer kunnen brengen in uw interieur terwijl ze ook nog eens kunnen fungeren als zonwering en ze de privacy naar een hoger niveau kunnen tillen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten op vlak van vouwgordijnen? U komt het allemaal en nog zoveel meer te weten op deze pagina!

Vouwgordijnen prijzen

 
Vouwgordijnen nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten vouwgordijnen?

Voor het aankopen van een vouwgordijn kunnen zeer uiteenlopende prijzen aangerekend worden. Wanneer u kiest voor een standaard rolgordijn beschikt deze bijvoorbeeld over een breedte van 60 centimeter en een hoogte van 190 centimeter. Voor een dergelijk vouwgordijn worden kosten aangerekend die zijn gelegen rond de 30 à 35 euro exclusief montage. Tegenwoordig beschikken heel veel mensen echter over ramen die geen standaard afmetingen hebben. In dat geval moet het vouwgordijn waar gebruik van wordt gemaakt op maat worden gemaakt en dan liggen de kosten toch wel iets hoger.

Type Gemiddelde kostprijs
Vouwgordijn (per vierkante meter) Vanaf 105 euro per vierkante meter
Montagekosten Tussen 60 & 110 euro per stuk

Tot 30% besparen op de kosten van uw vouwgordijnen

Vouwgordijnen vormen één van de voordeligste mogelijkheden op vlak van zonwering. Het feit dat de standaard aankoopprijs van vouwgordijnen reeds vrij laag ligt zorgt er echter niet voor dat het niet mooi meegenomen is wanneer er een extra besparing kan worden gerealiseerd. In principe is dit zelfs vrij eenvoudig. Wilt u er namelijk voor kiezen om zomaar met de eerste, de beste partij in zee te gaan? In dat geval betaalt u altijd teveel. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan er op deze manier voor zorgen dat er in de praktijk zomaar een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 30 procent!

Keuzes die de kostprijs van uw vouwgordijnen kunnen beïnvloeden

Net zoals bij andere vormen van zonwering het geval is, is het zo dat ook de prijs van vouwgordijnen door tal van verschillende factoren kan worden beïnvloed. Om er zeker van te zijn dat geen enkele van deze factoren terloops wordt gemist hebben we ze even hieronder voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van de vouwgordijnen

Allereerst is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de afmetingen van uw vouwgordijnen de basis leggen voor de kostprijs die moet worden betaald. In de praktijk betekent dit dat kiezen voor een standaard vouwgordijn altijd financieel het interessantst is. Beschikt u echter over ramen met afwijkende afmetingen? Dan is dat geen optie. In dat geval moet er vanuit worden gegaan dat, hoe groter de afmetingen van de vouwgordijnen zijn, des te duurder de kosten uiteindelijk zullen uitvallen.

Keuze 2: De bediening

Op vlak van de bediening van vouwgordijnen zijn er verschillende mogelijkheden waar u een keuze uit kunt maken. Standaard wordt er in de offerte altijd rekening gehouden met een gewone, manuele bediening. U kunt er echter ook voor kiezen om een geautomatiseerd, elektrisch systeem te gaan hanteren. De meerprijs hiervoor is gelegen tussen de 100 en 150 euro. Let op, wilt u ook graag uw vouwgordijnen kunnen bedienen met een afstandsbediening? Dan kunt u al snel nog eens 250 euro of meer bij het kostenplaatje optellen. Het spreekt echter wel voor zich dat een elektrische bediening zorgt voor heel wat meer comfort.

Keuze 3: Top-down/bottom-up systeem of niet?

Veel mensen kiezen er voor om gebruik te maken van vouwgordijnen omdat ze in hun huis wat meer privacy willen creëren. In dit geval kan het interessant zijn om te opteren voor het gebruik van een top-down of bottom-up systeem. Een dergelijk systeem stelt u in staat om slechts delen van de vouwgordijnen, bijvoorbeeld boven- of juist onderaan te sluiten. Op deze manier kan heel wat meer privacy worden gecreëerd en dat zonder dat de kosten veel hoger uit hoeven te vallen. Twee vliegen in één klap!

Keuze 4: De montage

Op vlak van het monteren van uw vouwgordijnen kunt u een keuze maken uit meerdere mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om de montage zelf te doen, maar is het eveneens een optie om deze uit te besteden. Zelf de montage doen is financieel natuurlijk het interessantst, maar u dient er wel de nodige hoeveelheid tijd voor te voorzien. Daarnaast kan het zelf plaatsen van uw vouwgordijnen eventueel schade teweegbrengen terwijl dat bij een expert doorgaans nooit voorvalt. Gaat u de montage van uw vouwgordijnen uitbesteden? Dan kunt u rekenen op een gemiddelde kostprijs van tussen de 60 en 110 euro per stuk. Opgepast, hoe meer vouwgordijnen er moeten worden geplaatst, des te lager de kostprijs per stuk zal komen te liggen!

Interessante bespaartips

Wilt u graag de kosten voor het aankopen van uw vouwgordijnen zo laag mogelijk houden? In dat geval zijn er verschillende bespaartips waar u maar beter rekening mee kunt houden. De onderstaande bespaartips kunnen niet alleen het kostenplaatje drukken, daarnaast gebeurt dit ook nog eens zonder ook maar enig verlies op vlak van kwaliteit.

  • Kwantumkorting. Bent u van plan om meerdere vouwgordijnen aan te kopen? Of denkt iemand uit uw familie of vriendenkring er eveneens over om een dergelijke investering te doen? In dat geval is het aan te raden om de bestelling samen bij dezelfde partij te plaatsen. Op deze manier kunt u zomaar een korting verkrijgen die kan oplopen tot een mooie 10 procent. Dit geldt uiteraard voor de beide partijen.
  • Zelf de rolgordijnen plaatsen. Wilt u besparen op de totale kosten met betrekking tot uw rolgordijnen en bent u een beetje een handige doe-het-zelver? In dat geval is het altijd een goed idee wanneer u er voor kiest om zelf de rolgordijnen te plaatsen. Het zelf plaatsen van dergelijke gordijnen zorgt er voor dat u de montagekosten kunt uitsparen. In principe liggen deze tussen de 60 en 110 euro per stuk waardoor de besparing bij meerdere rolgordijnen behoorlijk aanzienlijk kan zijn.