Home » Kostprijs verbouwen » Wandtegels prijzen

Wandtegels prijzen

Het laten plaatsen van wandtegels in uw huis is tegenwoordig misschien wel populairder dan ooit. Gebruikmaken van tegels om aan de wanden in uw huis te plaatsen is dan ook erg interessant. Wandtegels zorgen er namelijk niet alleen voor dat er een zeer kwalitatieve afwerking kan worden gerealiseerd, daarnaast zijn ze ook nog eens erg duurzaam wat er voor zorgt dat u niet snel terug zult moeten investeren. Vooraleer bepaalde wandtegels aan te kopen is het wel altijd interessant om u bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden die er bestaan en de kosten die er mee gepaard gaan. Wij hebben al deze informatie daarom op deze pagina alvast even voor u verzameld.

Wandtegels prijzen

 
Wandtegels nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten wandtegels?

Heeft u ook de keuze gemaakt om gebruik te maken van wandtegels in uw huis? In dat geval zult u in eerste instantie een keuze willen maken uit de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Het spreekt voor zich dat ook de kostprijs die in rekening wordt gebracht afhankelijk is van het soort wandtegel dat wordt gebruikt. Wij geven u alvast even een overzicht van de verschillende mogelijkheden die er bestaan inclusief de eventuele, extra materialen waar soms gebruik van moet worden gemaakt.

Factor Gemiddelde kostprijs
Tegels Tussen 10 & 71 euro per vierkante meter
Keramisch Tussen 10 & 41 euro per vierkante meter
Natuursteen Tussen 30 & 75 euro per vierkante meter
Legloon van de tegelzetter Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Extra materiaal zoals lijm & voegmiddel Tussen 9 & 21 euro per vierkante meter

Tot 30% besparen op de kostprijs van uw wandtegels?

De prijs die voor wandtegels in rekening wordt gebracht zal steeds worden beïnvloed door meerdere factoren. Hou er bovendien rekening mee dat niet alleen de aankoopprijs van de tegels kan verschillen, maar dat eveneens geldt voor het legloon dat u moet betalen. Het legloon van een tegelzetter wordt namelijk grotendeels bepaald aan de hand van de ervaring waar hij of zij over beschikt. Wilt u er zeker van zijn dat u een aantrekkelijk bedrag kunt besparen op het aankopen en laten plaatsen van uw wandtegels? In dat geval is het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de verschillende tegelzetters die hun diensten aan u kunnen aanbieden altijd de moeite meer dan waard.

Keuzes die de kostprijs van wandtegels kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden met betrekking tot het aankopen en laten plaatsen van wandtegels kunnen een niet onbelangrijke impact hebben op het uiteindelijke kostenplaatje dat moet worden betaald. We hebben deze keuzes alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type tegel waar gebruik van wordt gemaakt

Het is in eerste instantie van belang om er rekening mee te houden dat het soort tegel waarvoor wordt gekozen een niet onbelangrijke invloed heeft op de totale kostprijs die voor uw wandtegels in rekening wordt gebracht. Wij hebben de verschillende soorten wandtegels inclusief hun kostprijs in ieder geval alvast even voor u op een rijtje gezet. Laat ons eerst bijvoorbeeld even kijken naar de prijzen die voor keramische tegels in rekening worden gebracht.

Faience tegels Tussen 10 & 41 euro per vierkante meter
Grestegels Tussen 14 & 41 euro per vierkante meter
Terracotta tegels Tussen 17 & 41 euro per vierkante meter
Cementtegels Tussen 61 & 83 euro per vierkante meter

Het is eveneens mogelijk dat u liever gebruik wenst te maken van wandtegels die over een meer bijzondere tot ronduit unieke uitstraling beschikken. Is dat het geval? Dan kunt u maar beter in de richting kijken van natuurstenen wandtegels. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden, namelijk:

Leisteen Tussen 30 & 75 euro per vierkante meter
Hardsteen Tussen 35 & 75 euro per vierkante meter
Kalksteen Tussen 40 & 75 euro per vierkante meter
Kwartsiet Tussen 45 & 75 euro per vierkante meter
Graniet Tussen 55 & 75 euro per vierkante meter
Marmer Tussen 55 & 75 euro per vierkante meter

Keuze 2: Een beroep doen op een professionele tegelzetter

U kunt er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs per vierkante meter van een tegelzetter is gelegen tussen de 30 en 45 euro. Het uurloon ligt in principe min of meer in lijn met dit bedrag. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat een tegelzetter in het merendeel van de gevallen een adviesgesprek wenst. Op basis van dit adviesgesprek weet hij immers precies wat er door de klant wordt verwacht en kan hij bijgevolg een reële inschatting maken van de kosten die gepaard zullen gaan met het plaatsen van de wandtegels. Een dergelijk adviesgesprek kost veelal tussen de 50 en 60 euro.  Indien u er uiteindelijk voor kiest om ook daadwerkelijk een beroep te doen op de diensten van de tegelzetter in kwestie wordt deze kost veelal in mindering gebracht op de eindfactuur.

Keuze 3: Het legverband voor uw wandtegels

Kiezen voor een bepaald soort wandtegel is één ding, maar u moet natuurlijk ook rekening houden met het legverband dat wordt gebruikt. In principe bestaan er zeer veel verschillende soorten legverbanden, maar de drie populairste zijn ongetwijfeld een volsteensverband, een halfsteensverband evenals een diagonaal verband. Wilt u eerder kiezen voor een meer bijzonder legverband?  In dat geval kunt u opteren voor het realiseren van een wildverband, een Romaans verband of de molenwiek. Let op, het realiseren van een dergelijk legverband is altijd duurder in vergelijking met een standaard uitvoering. Voor bijzondere legverbanden wordt dan ook altijd een prijs per uur gehanteerd in plaats van per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Kiezen voor het aanbrengen van wandtegels in uw huis is niet de voordeligste keuze. Toch bestaan er verschillende, interessante mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat het kostenplaatje voor deze aankoop aanzienlijk kan worden gedrukt. Wij hebben deze diverse opties even voor u op een rijtje gezet.

  • Kies voor een tegelzetter uit de buurt. Bent u op zoek naar een professionele tegelzetter? Zoek het dan vooral niet te ver. Veel mensen kiezen er uiteindelijk voor om een beroep te doen op de diensten van een tegelzetter die erg ver bij hun vandaan is gevestigd. Dat is lang niet altijd interessant, in tegendeel. De zogenaamde voorrijkosten (toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer) kunnen dan immers behoorlijk hoog oplopen. Kiezen voor een tegelzetter uit uw buurt is op dit vlak dan ook altijd het interessantst.
  • Zelf meehelpen is besparen! Het spreekt voor zich dat u het leven van de tegelzetter een stukje aangenamer kan maken, bijvoorbeeld door ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Geef gerust de nieuwe tegels aan tijdens het plaatsen en verwijder zelf de oude tegels die zich nog aan de wanden bevonden. Op deze manier kan het vereiste aantal uren werk voor de tegelzetter aanzienlijk worden beperkt en dat levert altijd een financieel voordeel op.