Home » Kostprijs verbouwen » Webdesign prijzen

Webdesign prijzen

Vooraleer u een webdesign wenst te laten ontwikkelen zult u voor uzelf even moeten uitmaken aan welke eisen dit design allemaal precies dient te voldoen. Het ene webdesign is dan ook beslist het andere niet. Tegenwoordig kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om gebruik te maken van een responsive webdesign waardoor deze perfect wordt weergegeven op alle toestellen waarop ze wordt weergegeven. Wilt u graag gebruikmaken van een dergelijk webdesign of kiest u toch voor een meer standaard versie? Waar uw voorkeur ook naar uit mag gaan, wij hebben de verschillende webdesign prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een webdesign?

Wanneer u een webdesign wenst te laten ontwikkelen zal de webdesigner u altijd vragen wat u precies in gedachten heeft op vlak van ontwerp. Hoe moet deze er bijvoorbeeld ongeveer uit komen te zien, wilt u hier en daar bewegende beelden implementeren en ga zo maar door. Al deze verschillende zaken kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de kostprijs van uw webdesign behoorlijk wat hoger uit zal vallen dan u in eerste instantie had verwacht. Wij hebben de gemiddelde kosten van een webdesign alvast even voor u op een rijtje gezet aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Soort webdesign Gemiddelde kostprijs
Basis webdesign Vanaf 500 à 750 euro
Uitgebreid webdesign Vanaf 1.000 à 1.250 euro
Complex webdesign Vanaf 2.500 euro

Bovenstaande prijzen zijn slechts ruwe schattingen. Het is dan ook haast onmogelijk om aan te geven met welke kosten u voor een webdesign precies rekening dient te houden. Doet u bijvoorbeeld een beroep op een freelancer die pas van de schoolbanken vandaan komt? Dan zal deze altijd een veel lager tarief hanteren dan een professional die werkzaam is voor een groot webdesignbureau. Daarnaast zal ook de complexiteit van het webdesign dat u wenst een behoorlijke impact hebben op de uiteindelijke prijs die op de factuur zal worden vermeld.

Een besparing tot 30% op uw webdesign realiseren

Het beroep van webdesigner is tegenwoordig razend populair. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met het feit dat er ook elke dag opnieuw bijzonder veel mensen op zoek gaan naar een specialist om voor hun een website te ontwikkelen. Net het feit dat er onderling tussen de verschillende webdesigners sprake is van zo’n grote concurrentie zorgt er voor dat u als consument er uw voordeel mee kunt behalen. Door het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende webdesigner is het namelijk in de praktijk mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren die zomaar tot wel 30 procent kan bedragen. Op deze manier wordt het laten ontwikkelen van een webdesign uiteraard op financieel vlak wel erg interessant.

Keuzes die de kostprijs van uw webdesign beïnvloeden

De prijs die wordt aangerekend voor het laten ontwikkelen van een webdesign is altijd afhankelijk van meerdere keuzes die door u als opdrachtgever worden gemaakt. Al deze verschillende keuzes kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat het prijskaartje van uw webdesign op het einde van de rit een flink stuk hoger of juist lager zal uitvallen. We hebben deze keuzes alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De webdesigner van uw keuze

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat er meerdere soorten webdesigners op de markt zijn terug te vinden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gewone, freelance webdesigner onder de arm te nemen, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een professioneel webdesignbureau. In principe zijn beide partijen uitstekend geschikt om voor u een kwalitatief webdesign op maat van uw wensen te maken. Hou er alleen rekening mee dat de gemiddelde kostprijs van een webdesignbureau wel eens het dubbele kan bedragen in vergelijking met deze van een freelance webdesigner.

Keuze 2: Standaard of responsive webdesign

Een webdesign van ettelijke jaren geleden weet op vandaag maar moeilijk stand te houden in de zoekresultaten. Dit geldt in het bijzonder voor de resultaten die worden weergegeven op mobiele platformen. Een webdesign van ettelijke jaren geleden is namelijk nog niet geoptimaliseerd voor weergave op een smartphone en / of tablet. Dit zorgt er voor dat ze niet op de eerste pagina in bijvoorbeeld Google zal worden weergegeven. Er voor kiezen om een standaard template te laten maken mag dan heel wat voordeliger zijn in vergelijking met een responsive variant, indien u geld wenst te verdienen met uw website is kiezen voor de laatste optie op middellange tot lange termijn toch veruit altijd het interessantst.

Keuze 3: Het beheer van uw website

Dan rest er uiteraard nog het beheer van uw website. Het laten ontwikkelen van een webdesign is uiteraard een eerste, belangrijke stap, maar wie gaat het beheer doen van uw website? U kunt er voor kiezen om hiervoor een zogenaamd content management system te laten ontwikkelen of u kunt de aanpassingen uitbesteden. In eerste instantie is het laten ontwikkelen van een content management system altijd op financieel vlak het moeilijkst. Op termijn zult u echter zeer veel kosten van het internetbedrijf uitsparen waardoor uw investering uiteindelijk een behoorlijk stuk voordeliger zal uitdraaien. Aan u om te beslissen wat voor u de meest interessante optie is uiteraard.

Interessante bespaartips

Wilt u zelf ook graag over een website beschikken en denkt u er daarom aan om een webdesign te laten maken? Vreest u echter dat het laten ontwikkelen van een webdesign niet meteen geschikt zal zijn voor uw portefeuille? Deze vrees is op zich nergens voor nodig. Wij hebben namelijk nog een aantal bijzonder interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Kies voor een responsive design. Wilt u er zeker van zijn dat u niet binnen een korte tijd terug wordt geconfronteerd met extra kosten voor uw webdesign? Kies dan meteen voor het laten ontwikkelen van een responsive webdesign. Op deze manier bent u meteen helemaal klaar voor de toekomst en zult u de hoogst mogelijke posities in de zoekresultaten kunnen bereiken.
  • Maak gebruik van een content management system. Een webdesign laten ontwikkelen is één ding, maar het spreekt voor zich dat uw website ook nog moet worden beheerd. Het is altijd het interessantst om dit zelf te doen door middel van een content management system. Op deze manier kunt u namelijk heel wat extra kosten die door een internetbedrijf in rekening kunnen worden gebracht uitsparen.