Home » Kostprijs verbouwen » Webdesigner prijzen

Webdesigner prijzen

Erg veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om een website te laten maken. Dit kan vanuit professionele overwegingen zijn, maar ook omdat ze gewoon een leuke blog willen bijhouden over hun favoriete hobby. Wanneer u er ook aan denkt om een website te laten maken zult u daarvoor in eerste instantie een beroep moeten doen op de diensten van een webdesigner. Deze specialist kan voor u op basis van uw persoonlijke wensen een webdesign creëren die precies overbrengt wat u met uw doelgroep wenst te delen. Bent u ook op zoek naar een goede webdesigner en bent u benieuwd welke kosten er door deze expert worden aangerekend? Wij hebben de gemiddelde webdesigner prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een webdesigner?

Wanneer u op zoek gaat naar een webdesigner die voor u een webdesign kan ontwikkelen is het vooral belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er meerdere van deze specialisten op de markt hun diensten aanbieden. Bovendien wordt er op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen de freelance webdesigners evenals de webdesign bureaus. Een freelance webdesigner zal wat dat betreft altijd het voordeligst zijn. Wij hebben de gemiddelde kosten van beide webdesigners alvast even voor u op een rijtje gezet.

Type webdesigner Gemiddelde kostprijs
Freelance webdesigner Vanaf gemiddeld 1.250 euro
Webdesignbureau Vanaf gemiddeld 2.000 à 2.500 euro

Het gaat hierbij in principe telkens uitsluitend om het ontwikkelen van het webdesign voor uw website. Wilt u bijvoorbeeld de website zelf kunnen beheren door middel van een content management system? Dan wordt hiervoor vaak nog een extra kostprijs aangerekend. Bent u van plan om een zeer complexe website te laten ontwikkelen die bovendien ook nog eens op en top moet worden beveiligd? In dat geval mag er al snel rekening worden gehouden met een kostenplaatje van tussen de 7.500 & 10.000 euro.

Tot 30% besparen op de kosten van een webdesigner

De standaard kostprijs die door een webdesigner in rekening wordt gebracht kan voor veel mensen net te hoog uitvallen voor het budget dat ze voor handen hebben. Dit hoeft echter niet meteen een groot probleem te vormen. Wist u bijvoorbeeld dat u eigenlijk zeer eenvoudig een besparing tot 30% kunt realiseren door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende webdesigners? Een dergelijke, zeer eenvoudige vergelijking maakt het voor u namelijk mogelijk om er zonder enig probleem de goedkoopste webdesigner tussenuit te halen. Zo kunt u het kostenplaatje van uw webdesign meteen danig beperken.

Keuzes die de kostprijs van een webdesigner kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes die u zelf als opdrachtgever zult maken kunnen een niet onbelangrijke invloed hebben op de totale factuurprijs die in rekening wordt gebracht voor uw webdesign. Om er zeker van te zijn dat u deze keuzes niet uit het oog verliest hebben we de belangrijkste voor u alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort webdesigner

De eerste keuze heeft uiteraard betrekking op het soort webdesigner. We onderscheiden op dit vlak dan ook een freelance webdesigner van een webdesignbureau. Deze eerste zal altijd het voordeligst zijn en bovendien kan zijn (of haar) kostprijs ook grotendeels worden beïnvloed door de aanwezige ervaring. Een zeer ervaren webdesigner zal wat dat betreft dan ook altijd een hoger uurloon hanteren in vergelijking met iemand die nog maar net van de schoolbanken komt. Kiezen voor een webdesignbureau zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat u kunt rekenen op de expertise van meerdere professionals, maar daar betaalt u dan uiteraard ook wel weer de prijs voor.

Keuze 2: Webdesign en CMS in één?

De vormgeving van uw website is in principe slechts één ding. Het spreekt namelijk voor zich dat u ook graag de nodige informatie op uw website zult willen plaatsen. U kunt er voor kiezen om uw website op ouderwetse wijze in HTML te laten ontwikkelen, maar tegenwoordig gebeurt dit eigenlijk nog zelden. Het is dan ook heel wat interessanter om een website te laten ontwikkelen die beschikt over een zogenaamde CMS. Een CMS, voluit content management system genaamd is een systeem die u toelaat om zelf uitbreidingen en aanpassingen door te voeren aan uw website of webshop. Op deze manier bent u niet langer afhankelijk van de webdesigner die u voor het ontwikkelen van de template onder de arm heeft genomen.

Keuze 3: Responsive webdesign of niet?

Vroeger werd er eigenlijk niet of nauwelijks aandacht besteed aan mobiele gebruikers. Ze vormden namelijk een kleine doelgroep die best gemist kon worden. De tijden zijn op dit vlak evenwel aanzienlijk veranderd. Tegenwoordig zijn mobiele gebruikers dan ook haast belangrijker geworden in vergelijking met mensen die gewoon van achter hun computer of laptop naar uw website surfen. Omwille van deze reden is het dan ook aan te raden om er voor te kiezen om een responsive design te laten maken. Bij veel webdesigner is dit standaard reeds het geval, maar mocht dat bij u niet zo zijn is het, het overwegen zeker en vast waard.

Interessante bespaartips

Het onder de arm nemen van een professionele webdesigner kan u heel wat geld kosten. Dit neemt echter niet weg dat er ook verschillende mogelijkheden bestaan om te besparen op de diensten van een dergelijke specialist. Wij hebben de belangrijkste bespaartips op dit vlak alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Maak een duidelijk concept. Het voorbereidend werk dat door een webdesigner moet worden uitgevoerd vooraleer er een echt webdesign tot stand kan komen neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Deze tijd brengt een meerprijs met zich mee die eigenlijk voorkomen kan worden. Zorg er daarom voor dat u altijd eerst zelf een duidelijk concept maakt en daarmee naar uw webdesigner stapt. U zult merken dat dit er ook voor zorgt dat het eindresultaat perfect in lijn zal komen te liggen met de door u vooropgestelde verwachtingen.
  • Investeer in een content management system. Een webdesigner werkt doorgaans altijd samen met een programmeur waardoor het de moeite waard is om een webdesign en CMS in één te laten ontwikkelen. Op deze manier kunt u namelijk de noodzakelijke aanpassingen zelf uitvoeren waardoor u niet telkens een beroep hoeft te doen op een specialist. U zult merken dat dit u op het einde van de rit toch heel wat geld kan besparen.