Home » Kostprijs verbouwen » Winterschilder prijzen

Winterschilder prijzen

Er zijn zo van die momenten in het jaar waarop het merendeel van de mensen er plots aan denken dat ze nog enkele schilderwerken moeten of willen laten uitvoeren. Anderzijds zijn er ook periodes waarin een schilder niet of nauwelijks werk heeft. Zeg nu namelijk zelf, wie zit er echt op te wachten om een deel van zijn of haar woning in de winter te laten schilderen? Toch kan dit erg interessant zijn. Door een beroep te doen op de diensten van een zogenaamde winterschilder is het namelijk mogelijk om uw schilderwerken uit te laten voeren tegen een zeer voordelige kostprijs. Hoeveel dit financiële voordeel precies kan bedragen komt u te weten op deze pagina!

 
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de kosten van een winterschilder?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er geen sprake is van een zeker kwaliteitsverschil tussen gewoon schilderwerk en winterschilderwerk. Wanneer er schilderwerken buitenshuis moeten gebeuren wordt er tijdens de winter immers gebruik gemaakt van een speciale verf. Deze verf is bijzonder geschikt om te gebruiken bij lage temperaturen. Een beroep doen op de diensten van een zogenaamde winterschilder van november tot maart kan er voor zorgen dat u kunt rekenen op een besparing van tussen de 10 en 30 procent op de standaard kostprijs die in rekening wordt gebracht. Daarenboven zorgt het inschakelen van een winterschilder er voor dat u tijdens de zomermaanden heerlijk kunt genieten van het mooie weer zonder dat er lelijke, grote steigers in uw tuin staan. De gemiddelde kosten voor het inschakelen van een winterschilder wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Winterschilder Prijs per vierkante meter
Binnenschilder Tussen 25 & 40 euro per vierkante meter
Sauswerk Tussen 8 & 15 euro per vierkante meter
Spuitwerk Tussen 5 & 10 euro per vierkante meter
Buitenschilderwerk Tussen 30 & 40 euro per vierkante meter

Voor het schilderen kan een winterschilder eveneens voor kiezen om een prijs per uur aan te rekenen. Deze prijs is afhankelijk van de plaats waar de schilderwerken moeten worden uitgevoerd. Voor schilderwerken binnenshuis kunt u rekenen op een gemiddeld uurtarief van tussen de 30 en 40 euro. Gaat het om werkzaamheden die buitenshuis moeten worden uitgevoerd? Hou dan rekening met een kost van tussen de 35 en 50 euro.

Tot 30% besparen op de kostprijs van een winterschilder

Door een beroep te doen op de diensten van een winterschilder zult u altijd kunnen rekenen op een zeer interessante besparing op de kostprijs van uw schilderwerken. Wat zou u er evenwel van zeggen mochten we u vertellen dat er zomaar nog een extra besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een mooie 30 procent. Onmogelijk? Zeker en vast niet! Het loont namelijk altijd de moeite om even een offerte op te vragen bij meerdere schilders. Het opvragen van dergelijke offertes zorgt er immers voor dat u kunt vergelijken en er de voordeligste winterschilder tussenuit kunt halen. Ook tot 30 procent extra besparen op de kosten van een winterschilder? Dan is het opvragen van meerdere offertes bij verschillende schilders absoluut de moeite meer dan waard!

Factoren die de kostprijs van een winterschilder kunnen beïnvloeden

Het prijskaartje van een winterschilder mag dan financieel zeer interessant zijn, u moet er wel steeds rekening mee houden dat meerdere factoren de kostprijs van een dergelijke schilder nog kunnen beïnvloeden. Wij hebben deze verschillende factoren alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Schilderwerken binnenshuis

Het laten uitvoeren van schilderwerken binnenshuis door een winterschilder is financieel altijd veel interessanter in vergelijking met het uitvoeren van schilderwerken buitenshuis. Wij hebben de gemiddelde kostprijs van enkele schilderwerken binnen in de woning alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Type opdracht binnenshuis Gemiddelde kostprijs
Schilderen van de trap Tussen 220 & 640 euro
Schilderen van een dakkapel Tussen 290 & 850 euro
Schilderen van kozijnen Tussen 340 & 1.630 euro
Schilderen van deuren Tussen 200 & 1.760 euro

Factor 2: Schilderwerken buitenshuis

Moeten er geen schilderwerken binnen in uw woning worden uitgevoerd, maar wel buitenshuis? In dat geval dient u er ook bij een winterschilder rekening mee te houden dat er een hogere kostprijs wordt aangerekend. Deze hogere kostprijs wordt grotendeels veroorzaakt door een combinatie van extra te gebruiken materialen (bijvoorbeeld een steiger) samen met een speciale verf die bestand is tegen lage temperaturen. Voor het inhuren van een winterschilder voor buitenschilderwerk kunt u rekenen op een gemiddelde kostprijs van tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter.

Factor 3: Zelf verf kopen of niet?

U kunt er op vlak van het aankopen van verf voor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt dit eveneens uitbesteden aan de winterschilder zelf. Veel mensen denken automatisch dat het voordeliger is om zelf de verf aan te kopen die ze nodig hebben, maar dat is niet altijd het geval. Bovendien weet de winterschilder perfect welke verf hij het best in welke situatie kan gebruiken. Denk hier dus goed over na vooraleer te beslissen om zelf de benodigde verf aan te kopen.

Interessante bespaartips

Bent u ook geïnteresseerd in de diensten die worden aangeboden door een winterschilder? Wilt u echter verzekerd zijn van de best mogelijke prijs? Dan is rekening houden met de onderstaande bespaartips een absolute aanrader!

  • Het afsluiten van een abonnement. U kunt er voor kiezen om bij een winterschilder een speciaal abonnement af te sluiten. Dit abonnement zorgt er voor dat uw woning om de X aantal jaar een opknapbeurt krijgt. Dit gebeurt uiteraard steevast door dezelfde winterschilder waardoor u niet één keer, maar wel elk jaar opnieuw kunt rekenen op een zeer scherpe kostprijs voor de uit te voeren werken. Door het afsluiten van een abonnement bij een winterschilder kan doorgaans een extra korting worden verkregen die kan oplopen tot een aantrekkelijke 20 procent. Zo worden de diensten van een winterschilder zomaar even nog voordeliger.
  • Voer de voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Ondanks het lage prijskaartje dat door een winterschilder in rekening wordt gebracht kan het nog altijd interessant zijn om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Dit is vooral het geval wanneer het gaat om schilderwerk voor binnenshuis. Diverse karweien kunt u namelijk op zeer eenvoudige wijze zelf uitvoeren. Denk hierbij niet alleen aan ontvetten, afkrabben, schuren en schoonmaken, maar ook aan het verplaatsen van meubels evenals het afdekken van de vloer en het afplakken van de randjes. Door deze voorbereidende werkzaamheden zelf te doen kunt u altijd rekenen op nog een extra interessante besparing.

vergelijken