Home » Kostprijs verbouwen » Zakelijk verhuis prijzen

Zakelijk/bedrijf verhuis prijzen

Een zakelijke verhuis verschilt op meerdere vlakken ten opzichte van een gewone verhuis. Het is namelijk van belang om er voor te zorgen dat de bedrijfsprocessen of de dagelijkse werking slechts voor een zeer beperkte periode of zelfs helemaal niet stil wordt gelegd. Zakelijk verhuizen dient omwille van deze reden altijd zeer efficiënt te kunnen gebeuren en dat is lang niet altijd mogelijk wanneer u er niet voor kiest om een echte expert in te schakelen. Wilt u er ook zeker van kunnen zijn dat uw zakelijke verhuis zo snel mogelijk kan worden voltrokken? Bent u ook benieuwd naar de kosten die door een verhuisbedrijf in rekening worden gebracht voor het laten voltrekken van een bedrijfsverhuizing? In dat geval is de informatie op deze pagina precies waar u naar op zoek bent!

Verhuis prijzen

 
Verhuizen? Vergelijk de prijzen

Wat zijn de zakelijk/bedrijf verhuis prijzen

kostenEen bedrijfsverhuizing uitvoeren mag absoluut niet onderschat worden. Veel bedrijven zijn zich hier maar wat goed van bewust waardoor ze er voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf onder de arm te nemen. Professionele verhuisbedrijven beschikken namelijk over de juiste expertise wat er voor zorgt dat de verhuis niet alleen zo efficiënt, maar ook zo ordelijk mogelijk kan gebeuren. Bent u ook van plan om een bedrijfsverhuizing uit te laten voeren, maar wilt u graag eerst op de hoogte worden gebracht van de gemiddelde kosten die dit met zich meebrengt? Dat wordt meteen duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Werkzaamheden Benodigdheden
– 50 werkplaatsen
– 10 verhuisdozen
– Vergaderruimte
– 3 verhuiswagens met grote capaciteit
– 2 verhuisliften
– 8 verhuizers
– 1 werkdag
Totale omvang: 300 kubieke meter Totale kosten: 6.200 euro

Tot 30% besparen op een zakelijke verhuis? Dat kan!

De totale kosten die aangerekend worden voor een zakelijke verhuis kunnen niet onaanzienlijk zijn. Het is net omwille van deze reden dat veel mensen op zoek gaan naar een mogelijkheid om een besparing te realiseren op deze kosten. Dat hoeft u eigenlijk helemaal niet ver te zoeken, in tegendeel. Het is namelijk zo dat er reeds een besparing kan worden gerealiseerd tot wel 30 procent op het ogenblik dat u er voor kiest om een offerte aan te vragen bij verschillende huisbedrijven. Deze offertes met elkaar vergelijken is dan ook altijd een absolute aanrader.

Keuzes die de kostprijs van een zakelijke verhuis beïnvloeden

Indien u een zakelijke verhuis (gedeeltelijk) wenst uit te besteden is het altijd cruciaal om er bij stil te blijven staan dat meerdere keuzes het kostenplaatje van een dergelijke verhuis kunnen beïnvloeden. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: De grootte van de bedrijfsinventaris

De totale kosten worden het meest beïnvloed door de omvang van de zakelijke verhuizing. Met andere woorden, een bedrijf dat beschikt over 20 werkplekken is altijd voordeliger om te verhuizen dan een bedrijf die over 50 werkplekken beschikt. In dit laatste geval moeten er immers niet uitsluitend meer verhuiswagens, maar tevens extra verhuizers worden ingezet.

Keuze 2: Extra verhuizers

Wilt u met de meest optimale zekerheid kunnen stellen dat uw bedrijfsverhuis op zo efficiënt mogelijke wijze kan verlopen? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om extra verhuizers in te huren. Dit zorgt er in tegenstelling tot wat veel mensen denken helemaal niet voor dat de kosten automatisch aanzienlijk worden verhoogd, in tegendeel. Een uitgebreidere verhuisploeg die beschikt over meer verhuizers kan immers heel wat efficiënter werken. In de praktijk zorgt dit er voor dat de uit te voeren werkzaamheden kunnen worden voltooid in heel wat minder werkuren en dat levert uiteraard een zeer aantrekkelijk financieel voordeel op.

Keuze 3: De voorrijkosten van het verhuisbedrijf

Indien u voor uw zakelijke verhuis een beroep gaat doen op een verhuisbedrijf is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat dit bedrijf zogenaamde voorrijkosten zal aanrekenen. Deze kosten worden per kilometer aangerekend en zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Er voor kiezen om een verhuisbedrijf uit de buurt onder de arm te nemen zorgt er op dit vlak altijd voor dat u te maken krijgt met een aantrekkelijk financieel voordeel. Een regionaal verhuisbedrijf zal namelijk veelal voor de eerste 20 kilometer geen voorrijkosten aanrekenen.

Interessante bespaartips

besparenEen zakelijke verhuis kan behoorlijk wat geld kosten, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook op heel veel verschillende manieren een besparing kan worden gerealiseerd. De onderstaande bespaartips lijken op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend, maar als ze allemaal samen worden toegepast kunnen ze toch zorgen voor een zeer aantrekkelijke besparing. Rekening houden met de onderstaande, interessante bespaartips is dan ook beslist de moeite meer dan waard!

  • Verhuizen tijdens de week

Het is uiteraard niet meteen praktisch het interessantst, maar verhuizen tijdens de week levert wel altijd een financieel voordeel op. Het merendeel van de bedrijven geven er dan wel de voorkeur aan om tijdens het weekend te verhuizen, dit zorgt altijd voor een niet onbelangrijke, financiële meerprijs. Een verhuis inplannen op zaterdag zorgt doorgaans voor een stijging van de kostprijs met 25 procent. Gaat u verhuizen op zondag? Dan liggen deze kosten zo’n slordige 75 procent hoger.

  • Voer de verhuis gedeeltelijk zelf uit

Een zakelijke verhuis volledig zelf uitvoeren kan op fysiek en mentaal vlak behoorlijk zwaar zijn. Het hoeft echter helemaal niet zo te lopen, in tegendeel. U kunt er immers voor kiezen om het merendeel van de taken uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Toch is het altijd de moeite waard om een stukje van de verhuis voor uw eigen rekening te nemen. Alleen op deze manier kunt u namelijk een aardig bedrag op de totale kostprijs besparen.

  • Doe afstand van overbodige spullen

De kans is bijzonder groot dat er in uw bedrijf door de jaren heen heel wat spullen bij zijn gehouden die u eigenlijk helemaal niet meer gebruikt of nodig heeft. Er voor kiezen om afstand te doen van deze spullen zorgt er voor dat ze niet mee verhuisd dienen te worden wat uiteraard heel wat tijd en moeite kan uitsparen.