Home » Kostprijs verbouwen » Zonneboiler prijzen

Zonneboiler prijzen

Het plaatsen van een zonneboiler in uw badkamer zorgt er voor dat u altijd kunt rekenen op lekker warm water zonder dat u een hoge energiefactuur aan het einde van het jaar dient te vrezen. Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om een zonneboiler te plaatsen. Denkt u eveneens in deze richting, maar zou u vooral eerst graag te weten komen hoeveel een dergelijke installatie precies kost? In dat geval zal de informatie op deze pagina u daar ongetwijfeld een behoorlijk handje bij kunnen helpen!

zonneboiler

 
Zonneboiler nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een zonneboiler?

Gaat u een zonneboiler aankopen, maar zou u eerst graag een beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die aan een dergelijke installatie verbonden is? In dat geval kan het overzicht in de onderstaande prijstabel voor u alvast zeer interessant zijn.

Type zonneboiler Gemiddelde kostprijs
Boiler met een capaciteit van 100 liter (systeem met 1 collector) Tussen 2.050 & 2.650 euro
Boiler met een capaciteit van 100 liter (systeem met 2 collectoren) Tussen 2.850 & 3.450 euro
Boiler met een capaciteit van 200 liter (systeem met 2 collectoren) Tussen 3.450 & 3.850 euro
Boiler met een capaciteit van 300 liter (systeem met 3 collectoren) Tussen 4.850 & 5.650 euro

Een besparing tot 30% op een zonneboiler realiseren

De populariteit van zonneboilers heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig zeer veel verschillende bedrijven op de markt actief zijn die dergelijke installaties verkopen. Dat zorgt er op het eerste zicht misschien voor dat het lastig wordt om nog door de bomen het bos te blijven zien, maar anderzijds is het wel zo dat dit de kostprijs aanzienlijk onder druk zet. Ga daarom nooit zomaar in zee met het eerste, het beste bedrijf dat zonneboilers levert en plaatst. Alleen door een objectieve vergelijking uit te voeren is het immers mogelijk om er de scherpst mogelijke prijs tussenuit te halen. Zo kunt u in principe zonder ook maar enige moeite een besparing realiseren die kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent.

Keuzes die de kostprijs van een zonneboiler beïnvloeden

Vooraleer u een investering gaat doen in een zonneboiler is het altijd van belang om eerst enkele keuzes te maken. Deze verschillende keuzes zullen uiteindelijk bepalen met welk kostenplaatje u rekening dient te houden. We hebben deze keuzes even voor u op een rijtje gezet zodat u niet voor financiële verrassingen kunt komen te staan.

Keuze 1: Het type zonneboiler

Er zijn op de markt tegenwoordig vier verschillende soorten zonneboilers terug te vinden. De standaard zonneboiler bestaat uit een los opslagvat welke over een capaciteit beschikt van tussen de 80 en 200 liter. U kunt er evenwel ook voor kiezen om een compacte zonneboiler aan te kopen. Een dergelijke zonneboiler kan eventueel worden toegepast in de keuken. Let op, deze boiler is uitsluitend in staat om gematigd, warm water te realiseren. Andere mogelijkheden zijn een CV-zonneboiler evenals een zonneboilercombi. Deze laatste is ook geschikt voor verwarming waardoor u eigenlijk twee vliegen in één klap slaat.

Keuze 2: Het soort zonneboiler

U kunt als potentiële klant een keuze maken uit twee verschillende soorten zonnecollectoren. Zo onderscheiden we de vlakke plaat zonnecollectoren van de vacuümbuis varianten. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt genieten van het meest optimale rendement? Dan kiest u gegarandeerd voor een vacuümbuis zonnecollector. Let wel, deze keuze gaat ook altijd gepaard met het hoogste prijskaartje. De kostprijs van een vacuümbuis zonnecollector ligt dan ook gemiddeld tussen de 250 en 300 euro hoger.

Keuze 3: Waar wordt de zonneboiler aangesloten?

Uiteraard zult u uiteindelijk zelf bepalen welke toestellen en kranen er worden aangesloten op de zonneboiler. Wilt u heel wat aansluiten? Kies dan voor een grote zonneboiler. Op deze manier wordt voorkomen dat u op een bepaald ogenblik geen warm water meer uit de kraan krijgt. Het verschil in prijs tussen een kleine en een grote zonneboiler is doorgaans gelegen tussen de 2.750 & 3.000 euro.

Keuze 4: Eventuele extra’s

Bovenstaande keuzes zijn noodzakelijk. Er zijn echter ook nog een aantal opties waarvoor u kunt kiezen. Deze verschillende opties kunnen er zomaar voor zorgen dat er nog meer kan worden bespaard op de energierekening.

Optie Gemiddelde kostprijs
Plaatsing op een plat dak Gemiddeld 60 euro per collector
Zonnepanelen Tussen 7.500 & 10.100 euro per installatie

Interessante bespaartips

Het is op meerdere manieren mogelijk om een besparing te realiseren op het aankopen van een zonneboiler en de daarbij behorende zonnecollectoren. Om er zeker van te zijn dat u altijd kunt rekenen op de best mogelijke kostprijs voor uw investering hebben we de interessantste bespaartips alvast nog even voor u op een rijtje gezet.

  • Subsidie aanvragen. Het eerste wat u moet doen wanneer u gaat investeren in een zonneboiler is uiteraard een subsidie aanvragen. Een dergelijke subsidie zorgt er in eerste instantie voor dat een investering in een zonneboiler voor veel meer mensen tot de mogelijkheid behoort. Daarnaast wordt ook de terugverdientijd van het systeem danig ingekort. Let op, het aanvragen van een subsidie kan zowel gebeuren op regionaal als op nationaal vlak.
  • Kwantumkorting tot wel 10 procent. Bent u niet de enige die een investering in een zonneboiler wel ziet zitten? Wilt u daarom graag investeren samen met één van uw familieleden of vrienden? De zonneboiler samen aankopen en laten plaatsen door hetzelfde bedrijf kan er zomaar voor zorgen dat u kunt rekenen op een zeer interessante korting die kan oplopen tot wel 10 procent. Zo wordt de kostprijs van uw zonneboiler meteen flink gedrukt.
  • Kies de plaats van aansluiting zorgvuldig. Wilt u er zeker van zijn dat u zoveel als mogelijk is kunt besparen op de kostprijs van uw energierekening? In dat geval is het altijd van belang om goed te kijken naar de plaats waar de zonneboiler moet worden geplaatst. Ga bovendien ook voor uzelf na welke aansluitingen het meeste energie vergen waardoor u hier optimaal op kunt inspelen. De kans is namelijk bijzonder groot dat lang niet alle apparaten evenals kranen die u wenst op de zonneboiler in kwestie kunnen worden aangesloten. Kiezen voor een zonneboiler die beschikt over een ietwat grotere capaciteit kan uiteraard wel een interessante oplossing bieden voor dit probleem.