Home » Kostprijs verbouwen » Zonnescherm prijzen

Zonnescherm prijzen

Zou u graag willen kunnen genieten van de bijzonder voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een zonnescherm? In dat geval is de eerste vraag uiteraard wat een dergelijke vorm van zonwering precies kost. Er zijn hoe dan ook door de jaren heen tal van verschillende mogelijkheden op dit vlak op de markt verschenen. Wilt u graag kunnen achterhalen welke kosten er zijn verbonden aan het aankopen en laten plaatsen van een zonnescherm in uw tuin? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de interessante informatie die we voor u op deze pagina op een rijtje hebben gezet.

Zonnescherm prijzen

 
Zonnescherm nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een zonnescherm?

Vooraleer we u een bepaald beeld kunnen geven van de kosten die zijn verbonden aan het aankopen van een zonnescherm moeten we even de twee verschillende systemen voor u op een rijtje zetten. Een zonnescherm kan namelijk worden aangekocht als zijnde een:

  • Uitvalscherm: Wanneer er gebruik wordt gemaakt van dit systeem worden er twee armen aan de muur bevestigd. Deze gaan omlaag op het ogenblik dat het scherm wordt uitgeklapt. Door gebruik te maken van een uitvalscherm zult u merken dat de temperatuur binnenshuis tijdens de zomermaanden een flink stuk aangenamer kan worden.
  • Knikarmscherm: Dit zonnescherm beschikt over twee armen die vlak onder het scherm op horizontale wijze in- en uit knikken. Een knikarmscherm is in het bijzonder geschikt om boven een terras te monteren. Ze zorgt namelijk voor een aangenaam plekje in de schaduw waardoor ook op warme zomerdagen heerlijk smaakvol kunt eten.
Factor Gemiddelde kostprijs
Zonnescherm Tussen 180 & 1.090 euro
Uitvalscherm Tussen 180 & 700 euro
Knikarmscherm Tussen 660 & 1.075 euro
Bediening Tussen 40 & 260 euro
Montage Tussen 125 & 210 euro

Bespaar tot 30% op de kostprijs van uw zonnescherm

Het aankopen van een zonnescherm om tijdens de heetste zomerdagen de warme temperaturen deels buiten te houden kan gepaard gaan met een niet onaanzienlijke investering. Dit zorgt er voor dat een zonnescherm aankopen op het eerste zicht voor veel mensen niet tot de financiële mogelijkheden behoort. Het kan echter ook anders. Wist u namelijk dat het reeds op vrij eenvoudige wijze mogelijk is om een besparing te realiseren tot wel 30 procent? Een dergelijke besparing kan worden bekomen door een offerte voor een zonnescherm aan te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier kunt u heel wat geld besparen terwijl er op geen enkel vlak moet worden ingeboet voor wat de kwaliteit betreft.

Keuzes die de kostprijs van uw zonnescherm kunnen beïnvloeden

Vooraleer u een zonnescherm gaat aankopen zijn er verschillende keuzes die u zult moeten maken. Deze verschillende keuzes kunnen als gevolg hebben dat de uiteindelijke kostprijs aanzienlijk hoger of juist lager uit zal komen te vallen. Wij hebben in ieder geval de diverse keuzes met betrekking tot het aankopen van een zonnescherm even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort zonnescherm en de afmetingen

De eerste keuze bestaat eigenlijk uit twee delen. In eerste instantie is er het soort zonnescherm. Voor een uitvalscherm van 1 meter kunt u bij een uitval van 100 centimeter rekenen op een kostprijs van tussen de 180 en 350 euro. Kiest u er voor om een knikarmscherm aan te kopen met een lengte van 4 meter, dan gaat de prijs richting een 660 tot 910 euro. Voor een uitvalscherm van 4 meter liggen de kosten tussen de 420 en 700 euro. Het mag duidelijk zijn dat de kostprijs van een uitvalscherm altijd een stukje lager ligt in vergelijking met de kosten van een knikarmscherm.

Keuze 2: De bediening

Heeft u een keuze gemaakt uit de twee verschillende soorten zonneschermen? In dat geval rest nog de keuze met betrekking tot de bediening. U kunt in deze een keuze maken tussen een handmatige of een elektrische bediening. Een elektrische bediening is bij allebei de soorten zonneschermen de vaakst gekozen vorm. In het geval van een knikarmscherm wordt zeer vaak gekozen voor een wind- en zonautomaat. Deze moet er voor zorgen dat het zonnescherm automatisch wordt uitgeklapt op het ogenblik dat de zon verschijnt. Staat er teveel wind? Dan klapt het zonnescherm automatisch in. Op deze manier kunnen beschadigingen aan het zonnescherm worden voorkomen.

Type bediening Gemiddelde kostprijs
Oogwindwerk Tussen 40 & 60 euro
Elektrische bediening Tussen 115 & 165 euro
Wind- en zonautomaat Tussen 180 & 220 euro
Elektrische afstandsbediening Tussen 210 & 260 euro

Keuze 3: De montage

U kunt er voor de montage van uw zonnescherm voor kiezen om dit uit te besteden aan een echte vakman of u kunt zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf het monteren van het zonnescherm voor uw rekening nemen is interessant omdat u op deze manier heel wat kosten kunt voorkomen. Toch maken zeer veel mensen de keuze om de montage van hun zonnescherm te laten uitvoeren door een echte vakman. Deze keuze wordt niet in het minst gemaakt omdat een zonnescherm plaatsen een behoorlijk lastig karwei kan zijn en omdat er zomaar tijdens het plaatsen schade kan ontstaan. Door te kiezen voor de diensten van een echte expert wordt dit risico uiteraard in de kiem gesmoord.

Factor Gemiddelde kostprijs
Montagekosten Tussen 130 & 210 euro
Plaatsen op verdieping Tussen 40 & 60 euro
Opmeetservice Tussen 35 & 50 euro
Voorrij- / bezorgkosten Tussen 35 & 55 euro

Interessante bespaartips

Wilt u graag besparen op de levering en plaatsing van uw zonnescherm? Dat kan! Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan dit gebeuren door een vergelijking van offertes bij meerdere bedrijven uit te voeren, maar er is meer. De onderstaande bespaartips zorgen er namelijk voor dat er zomaar nog een extra kostenbesparing kan worden gerealiseerd.

  • Haal zelf het zonnescherm af bij de leverancier. Wilt u er zeker van zijn dat u de laagst mogelijke kosten betaalt? Kies er dan voor om het zonnescherm zelf af te halen bij de leverancier. Op deze manier kunt u zomaar een besparing realiseren van tussen de 35 en 55 euro.
  • Recht op kwantumkorting of niet? Wilt u niet één, maar wel meerdere zonneschermen in één keer laten monteren? In dat geval kunt u wellicht rekenen op een kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot 10 procent waardoor een aantrekkelijke, extra besparing op de aankoopprijs en plaatsing van uw zonnescherm kan worden gerealiseerd.