Home » Kostprijs verbouwen » Zonwering prijzen

Zonwering prijzen

Het plaatsen van een zonwering systeem kan omwille van meerdere redenen interessant zijn. In eerste instantie kan een zonwering er bijvoorbeeld voor zorgen dat de temperatuur tijdens de zomermaanden in huis niet al te hoog oploopt. Daarnaast kunnen bepaalde vormen van zonwering er eveneens voor zorgen dat een kamer volledig kan worden verduisterd. Het spreekt voor zich dat dit ideaal kan zijn in de slaapkamer. In ieder geval, bent u van plan om te investeren in zonwering, maar zou u eerst graag meer te weten willen komen over de verschillende mogelijkheden en de kosten die er aan verbonden zijn? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten op deze pagina!

Zonwering prijzen

 
Zonwering nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een zonwering?

Er bestaan heel veel verschillende soorten van zonwering. Dit zorgt er voor dat er onderling sprake is van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat de eindfactuur niet uitsluitend bestaat uit de zonwering op zich, maar er ook nog andere factoren zijn waar rekening mee dient te worden gehouden. Wij hebben in ieder geval deze verschillende zaken even allemaal voor u op een rijtje gezet.

 

Factor Gemiddelde kostprijs
Zonnewering Tussen 100 & 1.500 euro
Bediening Tussen 40 & 260 euro
Montage Tussen 60 & 210 euro

Besparing tot 30% op uw zonwering realiseren

In principe wordt de kostprijs vooral bepaald door het type waarvoor u kiest. Er zijn tegenwoordig dan ook heel veel verschillende mogelijkheden op de markt te vinden. Dit zorgt er voor dat een zonwering aankopen eigenlijk geschikt is voor nagenoeg ieders budget. Toch kan het altijd goed doen om te weten dat er nog een (extra) besparing kan worden gerealiseerd. Wat zou u er bijvoorbeeld van denken om vooraleer een zonwering aan te kopen eerst even een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die deze voor u kunnen leveren en plaatsen? Op deze manier is het zomaar mogelijk om in de praktijk een besparing te realiseren die kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent!

Keuzes die de kostprijs van uw zonwering kunnen beïnvloeden

Gaat u investeren in een zonwering? Hou er dan altijd rekening mee dat er heel veel verschillende factoren een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben al deze verschillende zaken alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type zonwering

Zoals reeds aangegeven is het tegenwoordig mogelijk om een zonwering in zeer veel verschillende vormen aan te kopen. Wij hebben de diverse mogelijkheden alvast even voor u op een rijtje gezet aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type zonwering Gemiddelde kostprijs
Jaloezieën Tussen 100 & 625 euro
Screens Tussen 160 & 280 euro
Zonnescherm Tussen 180 & 1.100 euro
Uitvalscherm Tussen 180 & 700 euro
Knikarmscherm Tussen 660 & 1.090 euro
Shutters Tussen 310 & 1.410 euro
Markiezen Tussen 350 & 760 euro

Keuze 2: Bediening van de zonwering

Heeft u een keuze gemaakt uit de verschillende soorten zonwering? In dat geval is het tijd geworden om na te denken over het systeem waar gebruik van zal worden gemaakt. Kiest u namelijk voor een manueel of voor een automatisch systeem? Kiezen voor een elektrische bediening is uiteraard iets duurder, maar daar staat wel tegenover dat u kunt rekenen op heel wat meer comfort. Wij hebben de verschillende mogelijkheden en kosten op vlak van de bediening van uw zonwering alvast nog even voor u op een rijtje gezet.

 

Type bediening Gemiddelde kostprijs
Oogwindwerk Tussen 40 & 55 euro
Elektrische bediening Tussen 55 & 165 euro
Wind- en zonautomaat Gemiddeld zo’n 225 euro
Elektrische bediening inclusief afstandsbediening Tussen 210 & 260 euro

Keuze 3: De montage van de zonwering

Het laten leveren van een bepaald type zonwering is één ding, maar wat met de plaatsing er van? De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het monteren van de zonwering is altijd afhankelijk van het type waarover u beschikt. Wij hebben de verschillende kosten die gepaard gaan met het monteren van een bepaalde zonwering alvast even voor u verzameld.

 

Type zonwering Kostprijs van de montage
Shutters Tussen 55 & 85 euro
Jaloezieën Tussen 80 & 115 euro
Markiezen Tussen 85 & 155 euro
Screens Tussen 105 & 155 euro
Zonnescherm Tussen 125 & 205 euro
Opmeetservice Tussen 35 & 50 euro
Voorrijkosten Tussen 0,50 & 1,00 euro per kilometer

 

Zoals u kunt aflezen uit de bovenstaande prijstabel worden er ook wel eens kosten aangerekend voor de zogenaamde opmeetservice. Deze kosten moeten in eerste instantie dan wel worden betaald, u krijgt ze in 99 procent van de gevallen als korting indien u de opdracht daadwerkelijk aan het bedrijf in kwestie toekent. Dit zorgt er voor dat de opmeetservice op het einde van de rit toch helemaal gratis is.

Interessante bespaartips

Het is op meerdere manieren mogelijk om een besparing te kunnen realiseren op de kostprijs die wordt aangerekend voor uw (nieuwe) zonwering. Wij hebben verschillende, interessante bespaartips even voor u op een rijtje gezet zodat uw zonwering meteen een flink stuk voordeliger kan worden.

  • Kwantumkorting. Indien u meer dan één zonwering aankoopt of wanneer u deze bijvoorbeeld gaat aanschaffen samen met één van uw vrienden of familieleden is het altijd mogelijk om aanspraak te maken op een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting brengt om geen enkele manier ook maar enig kwaliteitsverlies met zich mee en zorgt er voor dat het kostenplaatje van uw zonwering zomaar met 10 procent kan dalen.
  • Neem zelf de montage voor uw rekening. Wat het monteren van uw zonwering betreft kunt u twee verschillende zaken doen. In eerste instantie kunt u er voor kiezen om dit uit te besteden aan een echte vakman, maar u zou de plaatsing ook zelf kunnen doen. Dit laatste is zeker een goed idee wanneer u het prijskaartje zoveel mogelijk binnen de perken wenst te houden. Door het zelf monteren van uw zonwering kunt u zomaar tussen de 60 en 210 euro uitsparen.
  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. De voorrijkosten kunnen danig worden gedrukt indien u kiest voor een bedrijf uit de buurt. De voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor een bedrijf uit uw eigen omgeving kiezen altijd een aantrekkelijk financieel voordeel met zich meebrengt.