Aandachtspunten fotograaf inhuren

Op verschillende momenten in het leven kunt u nood hebben aan een fotograaf. Denk daarbij aan het nemen van simpele pasfoto’s, maar ook aan het in beeld brengen van een bijzondere gebeurtenis. Hoe dan ook, omwille van wat voor reden dan ook u gebruik wenst te maken van de diensten van een fotograaf, er zijn altijd verschillende punten waar u maar beter de nodige aandacht aan kunt schenken.

Probeer de vervoerskosten te beperken

Wanneer u de offerte van de fotograaf van uw keuze in detail gaat bekijken zult u enkele zaken vaststellen. Een niet onbelangrijk deel van de kosten die door een fotograaf in rekening worden gebracht wordt gevormd door het vervoer. Wat dat betreft is het altijd interessant om de afstand van de woon- of werkplaats van de fotograaf tot de locatie waar de foto’s genomen moeten worden te beperken. Alleen op die manier zorgt u er voor dat de vervoerskosten beperkt kunnen worden waardoor ook het gehele kostenplaatje van de opdracht altijd binnen de perken blijft.

Controleer het portfolio

Veel mensen nemen zomaar een fotograaf onder de arm omdat ze er van vrienden of kennissen veel goeds over hebben horen vertellen. Dat is uiteraard mogelijk, alleen moet het gezegd dat de manier waarop foto’s gemaakt worden doorgaans zeer persoonlijk is. Iemand kan een bepaalde foto erg slecht vinden terwijl een andere persoon het er subliem mooi vindt uitzien. Om verrassingen te voorkomen is het in ieder geval altijd een goed idee om het portfolio van de fotograaf van uw keuze even te controleren.

Kleur en stijl van de foto’s

Zoals eerder reeds aangegeven heeft iedere fotograaf een geheel eigen stijl van foto’s maken. Veel fotografen houden er bijvoorbeeld van om te spelen met kleur terwijl anderen graag foto’s in zwart-wit maken. Bespreek vooraf met de fotograaf uw persoonlijke voorkeur en geef duidelijk aan welke stijl u zelf prefereert. Zo bent u er zeker van dat de foto’s precies zo worden genomen zoals u dat het liefste wil.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.