Prijzen fotograaf

Vooraleer een fotograaf in te huren zult u logischerwijs een goed beeld willen hebben van de prijzen die mogelijks in rekening gebracht kunnen worden. Omdat heel veel verschillende factoren van invloed zijn op de kostprijs van een project waaronder ook de ervaring en bekendheid van de fotograaf in kwestie kan het nooit kwaad om even een vergelijking uit te voeren. In dit artikel geven we u ook graag reeds enkele interessante tips met betrekking tot de prijzen die door fotografen in rekening gebracht kunnen worden.

Prijzen van een reportage

Indien u graag een fotoreportage wenst te laten maken zult u graag een goed beeld willen hebben van de kostprijs waar u rekening mee dient te houden. De ene reportage is wat dat betreft de andere echter niet. Zo maken fotografen bijvoorbeeld altijd een onderscheid tussen een standaard reportage en bijvoorbeeld een huwelijksreportage. Voor het bepalen van de kostprijs van een reportage moet altijd rekening worden gehouden met:

  • Een vast basisbedrag
  • Het uurloon dat door de fotograaf in rekening wordt gebracht
  • Mogelijke transportkosten

Verschillende factoren oefenen dus een directe invloed uit op de prijs die u zult moeten betalen, de duur van de reportage niet in het minst.

Prijs per uur of per project?

Fotografen kunnen de kostprijs van een project op twee verschillende manieren in rekening brengen. Men kan er voor kiezen om een vaste kostprijs per project te hanteren, maar anderzijds kan er ook een uurtarief aangerekend worden. Door een gedetailleerde offerte op te laten maken met een vaste kostprijs voor de reportage van uw keuze zorgt u er hoe dan ook in ieder geval voor dat u nooit voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

Extra kosten

Het is mogelijk dat er door de fotograaf van uw keuze nog extra kosten in rekening worden gebracht. Eén van de bekendste kosten op dit vlak zijn de vervoerskosten. Deze worden doorgaans aangerekend per kilometer en gelden uiteraard niet voor opdrachten die in de studio worden uitgevoerd. In het merendeel van de gevallen zal de fotograaf dit reeds aangeven op de offerte of de raming van de kosten die u ontvangt. Een andere extra kostprijs die kan worden aangerekend zijn eventuele gedrukte foto’s. Veel mensen houden er nog altijd van om een gedrukt album te hebben van hun mooi evenement of speciale gebeurtenis waardoor men er voor kiest om deze gewoon bij de fotograaf te bestellen. Ook dit is veelal niet standaard inbegrepen in de offerte.

 

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.