Reportage fotograaf

Bent u van plan om een evenement te organiseren, wilt u graag uw onderneming in de kijker zetten of zou u graag een algemene reportage over iets anders laten maken? In al deze gevallen is het aangeraden om een beroep te doen op een reportagefotograaf. Deze persoon kan namelijk alles wat u maar wenst op prachtige wijze in beeld brengen.

Reportage van een bedrijf

Het hoeft uiteraard niet altijd om een reportage van een bepaald evenement te gaan, in tegendeel. Steeds vaker wordt aan fotografen bijvoorbeeld gevraagd om een reportage te maken van een bedrijf. In dit geval worden er mooie foto’s gemaakt van de infrastructuur, maar eveneens van de werknemers welke vervolgens kunnen worden gebruikt op bijvoorbeeld de website van de onderneming. Op deze manier krijgen potentiële klanten, maar ook mogelijke zakenpartners meteen een glasheldere indruk van hoe uw onderneming is opgebouwd en hoe het er precies aan toe gaat.

Eisen voor een reportage

Het is zeer belangrijk om voor het toekennen van een opdracht voor het maken van een reportage aan te geven met welke eisen de fotograaf in kwestie rekening dient te houden. Fotografie is vaak zeer persoonlijk. Ofwel hou je er van ofwel vindt u er helemaal niets aan. Omdat de fotograaf uw persoonlijke smaak veelal niet kent is het altijd interessant om aan te geven of er bijvoorbeeld veelvuldig gebruik mag worden gemaakt van kleur onder de vorm van sfeerbeelden of u toch liever strakkere, geposeerde foto’s heeft. Probeer al deze eisen vooraf op een papier te zetten en mee te geven met de fotograaf. Zo voorkomt u teleurstellingen achteraf.

Kostprijs van een reportage

Het is helaas niet mogelijk om zomaar een vaste prijs aan te geven voor een reportage die wordt uitgevoerd door een fotograaf, in het bijzonder omdat deze kostprijs afhankelijk is van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de afstand die de fotograaf dient af te leggen evenals de tijd die hij of zij moet investeren, eventuele speciale eisen op vlak van materiaalgebruik en ga zo maar door. Omdat de kostprijs van een reportage zo onderhevig is aan verschillende invloeden is het altijd interessant om een gedetailleerde offerte op maat te laten maken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.