Rouwfotograaf

Rouwfotografie is het allerlaatste portret van een dierbare. Een rouwfotograaf biedt een bijzondere dienst aan, namelijk het in beeld brengen en daarmee vertellen van het laatste verhaal van een dierbare. Een laatste moment met familie, vrienden, kennissen en collega’s wordt vereeuwigd met foto’s. Dit doet een rouwfotograaf met uiterste respect en eerbetoon aan de overledene.

Rouwproces

Het verwerken van het verlies gebeurt vaak pas na de uitvaart, het rouwproces begint dan pas echt. Nabestaanden vinden het over het algemeen fijn om de dag nog eens te beleven, maar vanuit een ander perspectief. Nog even een laatste glimpse van het afscheid. Het helpt veel nabestaanden bij het verder verwerken van het verlies van een dierbare.

Het rouwproces is belangrijk en is voor iedereen anders. Foto’s zijn een goed middel om het rouwen te ondersteunen. Het haalt herinneringen op of laat u nog even genieten van het aanzicht van een dierbare. Foto’s spreken boekdelen.

Volledig naar wens

Een rouwfotograaf werkt volledig naar wens van de familie of van de dierbare zelf. Zo kunnen foto’s bijvoorbeeld in kleur, zwart-wit of in sepia worden afgedrukt. Ze kunnen worden verpakt in een mooi fotoalbum zodat u het makkelijk kunt pakken. Een goede rouwfotograaf is nagenoeg onzichtbaar en u zult er niets van merken dat hij of zij er is.

Een reportage van het afscheid kan ook op CD, DVD of USB worden aangeleverd zodat u er zelf een gewenst album van kunt maken.

Tarieven

Over het algemeen hanteert een rouwfotograaf een vast tarief voor bepaalde onderdelen van de uitvaart of de gehele uitvaart. Vaak kost een rouwfotograaf tussen de 400 en 700 euro, maar voor een exacte prijs kunt u het beste contact opnemen met een rouwfotograaf. Hij of zij kan u er dan veel meer over vertellen.

 

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.