Home » Premies-subsidies » Premies condensatieketel

Premies condensatieketel

Een condensatieketel, ook wel hr-ketel genoemd, is een verwarmingsketel die de warmte die vrijkomt bij het verbranden van het gas hergebruikt om je water mee te verwarmen. Bij oudere ketels wordt dit simpelweg afgevoerd via een rookkanaal waardoor het dus eigenlijk verloren gaat. Door deze warmte te hergebruiken kun je met een condensatieketel aanzienlijk besparen op je energierekening. Het vervangen van een oude cv-ketel is dus vaak een verstandige keuze, zowel voor jouw portemonnee als voor het milieu. Je CO2-uitstoot zal naar beneden gaan waardoor je milieuvriendelijker wordt. Het laten plaatsen van een condensatieketel wordt gedekt met een premie van de Netbeheerder.

De premie van de Netbeheerder voor een condensatieketel

Alleen beschermde afnemers komen in aanmerking voor deze premie en dit zijn mensen die sociale maximumprijzen mogen betalen voor aardgas en elektriciteit. Je moet nog aan enkele andere voorwaarden voldoen wil je deze premie kunnen ontvangen.

  • De nieuwe condensatieketel moet werken op aardgas, stookolie of propaan.
  • Je woning moet voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.
  • De factuur mag niet ouder zijn dan 1 jaar.
  • De condensatieketel moet aan bepaalde technische eisen voldoen die zijn samengevat op het aanvraagformulier van de netbeheerder.

De premie

Je kunt deze premie online aanvragen of je kan het schriftelijk indienen. Aanvragen die online worden gedaan worden vaak sneller verwerkt. Wordt deze goedgekeurd dan zal je het geld binnen 6 maanden ontvangen. Het bedrag van de premie bedraagt €1800 of maximaal 40 procent van het eindbedrag.

Vergelijk offertes

Ben jij van plan een condensatieketel aan te schaffen? Dan kun je hier achterhalen hoeveel je hier voor kwijt zal zijn. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kun je een aantal offertes ontvangen van betrouwbare leveranciers uit jouw omgeving. Vergelijk deze vervolgens met elkaar en je zal de beste deal vinden voor het aanschaffen en laten plaatsen van jouw nieuwe condensatieketel.