Beveiliging hekwerk

Inhoud:

Vooraleer een keuze te maken op vlak van hekwerk zijn er verschillende vragen die u zult moeten beantwoorden. Uiteraard is het belangrijk om te beschikken over een mooi hekwerk, maar daarnaast dient deze ook veilig te zijn. Het plaatsen van hekwerk biedt veel mensen een zeker gevoel van privacy van veiligheid in hun tuin, maar vaak is dat ten onrechte. Een standaard afsluiting is namelijk zeer eenvoudig stuk te maken of te omzeilen waardoor als het ware een foutief gevoel van veiligheid wordt gecreëerd. Het mag wat dat betreft dan ook duidelijk zijn, het veiligheidsaspect van uw hekwerk is beslist iets om rekening mee te houden.

Het gebruik van spijlenhekwerk

Wanneer het aankomt op hekwerk als vorm van beveiliging wordt er veelal in de richting gekeken van het zogenaamde spijlenhekwerk. Deze speciale afsluiting is bovenaan voorzien van pinnen of andere vormen van afweer die het nagenoeg onmogelijk maken om er overheen te klauteren. Wordt dat toch geprobeerd, dan heeft dat doorgaans zeer pijnlijke gevolgen voor de persoon die een poging onderneemt.

Automatisch sluitende poort, veilig of niet?

De meeste mensen die er voor kiezen om hun tuin te voorzien van een sluitend hekwerk kiezen er voor om een poort te integreren. De integratie van die poort zorgt er voor dat er relatief eenvoudig toegang kan worden verkregen tot de tuin, maar is dat wel zo veilig? Uiteraard bestaan er tegenwoordig tal van verschillende poorten waar u gebruik van kunt maten. De mate aan veiligheid van de poorten is sterk afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het automatiseringssysteem, maar ook aan de manier waarop de poort zelf bestand is tegen een potentiële inbraak. Hoe sterker en hoe dikker het materiaal, des te beter de bescherming tegen een eventuele inbraak.

Interessante tips

Om er zeker van wilt zijn dat u altijd een zo veilig mogelijke tuin heeft, kunt u een hekwerk plaatsen. Hierbij kunt u rekening houden met verschillende factoren, namelijk:

  • Zorg voor een robuust en kwalitatief materiaal dat niet zomaar kan worden stuk geknipt of kapot gemaakt.
  • Zorg voor een ruime hoogte van het hekwerk waardoor er overheen kruipen wordt bemoeilijkt.
  • De keuze voor spijlenhekwerk voorziet uw tuin en dus ook uw woning van een extra beveiliging.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.