Home » Tuin » Hekwerk » Gaashekwerk

gaashekwerk

 
Gaashekwerk nodig? Vergelijk eerst

Gaashekwerk: voordelig en functioneel

U wilt uw terrein of tuin omheinen, maar uw wilt nog steeds kunnen zien wat daaromheen gebeurt? Dan biedt gaashekwerk een uitkomst. Het is een onopvallende en functionele oplossing voor het afbakenen van verschillende soorten terreinen. Het past bijvoorbeeld prima in een landelijke omgeving. Gaashekwerk biedt een optimale beveiliging maar ziet er toch vriendelijk uit. Het is bovendien gemakkelijk, snel en voordelig te monteren.

Materiaal

Gaashekwerk wordt gemaakt van metaaldraden, die worden vervolgens gepuntlast of gevlochten tot gaas. Het hekwerk wordt vaak verzinkt, ofwel gegalvaniseerd. Dat betekent dat het gaas wordt gedompeld in een zinkbad, waardoor het beschermd is tegen corrosie en roest. Daarna komt er een coating overheen, een verflaag. De verf wordt in het gaas gebakken, waardoor het gaas niet verkleurt. En dat scheelt u weer in onderhoud.

Diverse soorten gaashekwerk

Er zijn diverse soorten gaashekwerk verkrijgbaar, voor diverse doelen. Harmonicagaas is bijvoorbeeld prima te gebruiken als afrastering voor uw tuin. Het is een stevige en voordelige oplossing en daarom populair. U kunt voor dit doel ook tuingaas gebruiken, dat heeft als voordeel dat u er ook planten langs kunt geleiden. Heeft u een bloemen- of groentetuin, of houdt u kippen? Dan kunt u kiezen voor kippengaas. Gaas met een kleine maaswijdte zal bijvoorbeeld ook slakken uit uw tuin houden. Volièregaas kunt u gebruiken om vogels binnen of juist buiten te houden. Het beschermt bovendien uw planten tegen knagende dieren. Voor het beschermen van klein vee is dassengaas of schapengaas zeer geschikt.

Zelf een gaashekwerk plaatsen

Gaat u zelf een gaashekwerk plaatsen? Doe dat dan op een droge dag, als er weinig wind staat. Verder is het belangrijk dat het terrein voldoende egaal is. Wanneer u beton heeft gestort, laat dat dan minstens 48 uur rusten, of 4 uur als u snelbeton gebruikt. Tussenpalen bij een gaashekwerk kunt u het beste plaatsen op elke 2,5 tot 3 meter. Zo wordt het gaashekwerk zeker stevig genoeg.