Prijzen hekwerk

Wanneer u hekwerk wenst te laten plaatsen zult u uiteraard graag een duidelijk beeld willen hebben van de kostprijs die dit met zich meebrengt. U kunt er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van verschillende soorten hekwerk, zo bestaat er:

  • Hekwerk uit hout
  • Hekwerk die is vervaardigd uit composiet of metaal
  • Hekwerk uit beton

Naast bovenstaande bestaan er nog veel meer mogelijkheden, alleen zijn deze een stuk minder populair of veel minder kwalitatief. Denk daarbij aan de klassieke draadafsluiting of aan hekwerk uit steenkorven.

Prijs voor houten hekwerk

De meeste mensen die er voor kiezen om een hekwerk te plaatsen kiezen bewust voor hout. Ze doen dit omdat hout een natuurlijk materiaal is wat de uitstraling van de tuin uiteraard alleen maar ten goede kan komen. Indien u er voor kiest om te werken met een houten afsluiting dient u rekening te houden met een kostprijs van tussen de 30 en 100 euro voor een afsluiting met een hoogte van 180 cm. Het prijsverschil zit hem uiteraard in de keuze van het hout.

Composiet en metalen hekwerk prijzen

Heeft u het niet zo begrepen op hout en wilt u liever kiezen voor hekwerk uit composiet of metaal? Ook dat is uiteraard mogelijk. Voor een composiet hekwerk dient u rekening te houden met een prijs die kan oplopen tot zomaar even 200 euro. Voor een standaard compositie omheining kunt u rekenen op ongeveer 95 euro, maar deze is uiteraard een stuk minder kwalitatief. Wilt u gebruikmaken van een afsluiting uit metaal, dan kunt u kiezen voor een tuinscherm of voor een metalen hekwerk. Een tuinscherm is wat dat betreft een stuk goedkoper en kan reeds worden aangekocht voor een prijs van zo’n kleine 50 euro. Voor een metalen spijlenhekwerk loopt de kostprijs al snel op tot 100 à 150 euro per hekken.

Wat met beton?

Omwille van de lage kostprijs wordt ook een begonnen hekwerk steeds vaker toegepast. Het is niet alleen voordelig (u dient rekening te houden met zo’n 80 euro per lopende meter), daarnaast is het ook nog eens zeer kwalitatief en biedt het een sublieme bescherming, mits voldoende hoog opgetrokken uiteraard. Een uit beton vervaardigde afsluiting is in ieder geval ideaal voor iedereen die graag een moderne, strakke tuin wenst.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.