Soorten poorten

Het plaatsen van een afsluiting in uw tuin is één ding, maar wat wanneer bijvoorbeeld de garage zich in de tuin bevindt? Of wat wanneer u een grote grasmaaier nodig heeft om het gazon te maaien? In al deze gevallen kan het interessant zijn om een poort in uw tuinafsluiting te voorzien. Ook op dit vlak beschikt u over heel wat mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een poort die naar buiten open gaat, maar bestaat er ook een poort die gewoon horizontaal inéén schuift wat ideaal is voor mensen die slechts een beperkte ruimte beschikbaar hebben. Hoe dan ook, wilt u graag een poort in uw hekwerk integreren? Aarzel dan niet langer en ontdek snel welke mogelijkheden er op de markt terug te vinden zijn!

Waarom een poort in het hekwerk plaatsen?

Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven zijn er verschillende goede redenen aan te halen waarom het interessant kan zijn om een poort in uw hekwerk te plaatsen. Veel mensen gebruiken hun tuin immers voor zoveel meer dan alleen maar het plaatsen van tuinmeubelen. Om met de auto toegang te krijgen tot de tuin is het echter belangrijk om een doorgang te maken in het hekwerk. In plaats van een ruimte open te laten kan er dan worden gekozen voor het plaatsen van een poort. Hierdoor wordt zonder probleem toegang versterkt tot uw tuin en dat zonder dat er een beveiligingsrisico ontstaat.

Welke poorten bestaan er?

U beschikt vandaag de dag over verschillende mogelijkheden om een poort in uw hekwerk te plaatsen. In eerste instantie zult u een keuze moeten maken tussen een manuele poort en een poort die beschikt over een mechanisme. Deze keuze is van cruciaal belang omdat er bij een mechanisme uiteraard ook een systeem moet worden voorzien. Eenmaal deze keuze is gemaakt dient er nog te worden aangegeven hoe de poort geopend dient te worden. Moet deze naar binnen of naar buiten openen of schuiven de compartimenten van de poort gewoon in elkaar? Vergelijk zeker en vast de verschillende poorten die op de markt terug te vinden zijn vooraleer een definitieve keuze te maken.

Verschillende materialen

Net zoals bij hekwerk zelf bestaan ook poorten uiteraard in verschillende materialen. U kunt er voor kiezen om een poort uit hout te laten vervaardigen, maar uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden beschikbaar, denk daarbij aan gietijzer, metaal en ga zo maar door. U dient er natuurlijk altijd rekening mee te houden dat de kostprijs voor de poort grotendeels zal worden bepaald door het materiaal dat u gebruikt.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.