Soorten hekwerk

Indien u, uw tuin wenst te voorzien van hekwerk spreekt het voor zich dat u eerst even de nodige informatie zult willen inwinnen. Vandaag de dag zijn er op de markt verschillende soorten hekwerk terug te vinden. De tijd dat alleen een eenvoudige afsluiting van uw tuin tot de mogelijkheden behoorde ligt reeds ver in het verleden. Wilt u graag hekwerk plaatsen rond uw tuin? In dat geval is het allereerst belangrijk om een goed beeld te hebben van de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig bestaan.

Welke verschillende soorten hekwerk bestaan er?

Door de jaren heen zijn er heel veel verschillende soorten hekwerk ontstaan. Iedere soort beschikt uiteraard over diens eigen specifieke voordelen. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om hekwerk uit hout te plaatsen, maar ook andere materialen zoals metaal, composiet, beton en gaas zijn populair. Bij de keuze van het type hekwerk is het vooral belangrijk om rekening te houden met de algemene uitstraling van uw tuin. Hou er rekening mee dat uiteraard ook de kostprijs van het hekwerk sterk afhankelijk kan zijn van de materialen waar gebruik van wordt gemaakt.

De keuze voor een houten hekwerk

Steeds meer mensen kiezen er voor om een hekwerk van hout te plaatsen in hun tuin. De reden daarvoor is niet ver te zoeken, in tegendeel. In eerste instantie past een houten hekwerk goed bij het karakter van een tuin. Daarnaast vormt ze als het ware een natuurlijke afscheiding die een meerwaarde kan betekenen voor zowel uw woning als uw tuin. Tel daarbij op dat een dergelijk hekwerk ook relatief eenvoudig kan worden geplaatst en u heeft meteen enkele zeer interessante redenen om te kiezen voor een hekwerk van hout.

Wat zijn de kosten van hekwerk?

Aan het laten plaatsen van hekwerk zijn verschillende kosten verbonden. We zetten deze kosten graag even voor u op een rijtje:

  • De aankoopprijs van het hekwerk zelf is afhankelijk van onder andere het materiaal en de kleur waar gebruik van wordt gemaakt.
  • Voor de plaatsing van het hekwerk wordt een extra kostprijs aangerekend, veelal gebaseerd op een vast uurtarief.

Het spreekt voor zich dat het totale kostenplaatje waar u rekening mee dient te houden sterk afhankelijk is van de oppervlakte waar het hekwerk omheen dient te worden geplaatst.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.