Home » Tuin » Hekwerk » Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

 
Spijlenhekwerk nodig? Vergelijk eerst

Spijlenhekwerk

Het plaatsen van een spijlenhekwerk biedt u extra bescherming voor uw terrein. Spijlenhekwerk werd altijd gebruikt voor bedrijventerreinen, maar wordt vandaag de dag ook veelal toegepast door particulieren.

Wat is een spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is gemaakt van verticale metalen spijlen. Deze spijlen worden in een zinkbad gedompeld zodat het hek roestvrij wordt en langdurig mee kan. Er kan nog voor worden gekozen om het spijlenhekwerk in een speciale coating af te werken of in een verf naar keuze af worden gewerkt. Eenmaal geverfd en afgewerkt ziet het hekwerk er mooi uit en is het hekwerk volledig onderhoudsvrij.

Spijlen zijn rond of vierkant, maar de ronde spijlen zijn eigenlijk vrij standaard. Vierkante spijlen worden over het algemeen gebruikt wanneer het hekwerk extra sterk moet zijn. Dit omdat het verbuigen van de vierkante spijlen nagenoeg niet mogelijk is. Afstand tussen de spijlen is tussen de 10 tot 15 centimeter zodat er geen mensen en/ of dieren door het hek kunnen klimmen.

Veiligheid

U gebruikt spijlenhekwerk om uw terrein te beveiligen, door het stevige karakter van het hekwerk is deze lastig te verbuigen en dus prima geschikt om ongenode gasten buiten de deur te houden. Aangeraden wordt om een zo hoog mogelijk spijlenhekwerk neer te zetten zodat het ook moeilijk is om over het hek heen te klimmen. Verder zou u voor een puntige afwerking aan de bovenkant van het hekwerk kunnen kiezen zodat het ook nog eens pijnlijk is om eroverheen te klimmen. Ook leent het hekwerk zich goed voor de voorziening van schrikdraad of prikkeldraad boven op het hekwerk. Zo is het spijlenhekwerk omzeilen nagenoeg onmogelijk en bent u verzekerd van de beste beveiliging van uw terrein.

Offerte

Wilt u graag een spijlenhekwerk laten plaatsen? Laat dit door een professional doen. Omdat het hekwerk stevig moet staan en het terrein goed af moet sluiten dient de plaatsing ervan goed te gebeuren. Om een idee te krijgen van de kosten in uw situatie kunt u het beste een offerte aanvragen bij een specialist. Deze kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zullen zijn.