Waarom een bestrater inhuren?

Bent u van plan om bestrating te laten plaatsen en bent u op zoek naar een professioneel persoon die dit voor u kan realiseren? In dat geval biedt een bestrater de perfecte oplossing. Hij kan namelijk niet alleen de bestrating plaatsen, maar daarnaast kan hij u eveneens adviseren op vlak van:

  • De steensoort
  • Een eventueel legpatroon waar gebruik van moet worden gemaakt
  • Het onderhoud dat de bestrating van uw keuze vereist

Fysiek zeer zwaar werk

Veel mensen kiezen er om kosten te besparen in eerste instantie voor om de bestrating zelf uit te voeren. Dit valt echter niet te onderschatten. Stratenmakers beschikken op dit vlak reeds over de nodige ervaring waardoor ze er bij wijze van spreken op zijn getraind. Wanneer er kasseien of kleiklinkers geplaatste moeten worden is dit bijzonder hard labeur. Denk er dan ook goed over na of u fysiek al dan niet in staat bent om deze werken uit te voeren.

Waterpas leggen van de bestrating

Eén van de moeilijkste aspecten van het plaatsen van bestrating is deze waterpas leggen. Wanneer u er voor kiest om zelf uw oprit, terras of tuinpad te leggen is dit alvast één punt waar u beslist rekening mee dient te houden. Door het inhuren van een bestrater heeft u hier geen omkijken naar. Deze personen beschikken altijd over de nodige ervaring waardoor ze zonder probleem in staat zijn om de bestrating precies zoals u dat wenst te realiseren.

Een bestrater inhuren hoeft niet duur te zijn

In het merendeel van de gevallen wordt er niet voor gekozen om een bestrater in te huren omdat men vermoedt dat deze werkelijk handenvol geld kost. Dat hoeft echter beslist niet noodzakelijk het geval te zijn, in tegendeel. Steeds meer bestraters kiezen er daarbij tegenwoordig voor om geen uurtarief meer in rekening te brengen, maar een vaste kostprijs te hanteren per vierkante meter bestrating die gerealiseerd moet worden. Op deze manier kunt u ook nooit voor financiële verrassingen komen te staan. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de kostprijs van een bestrater hoeft lang niet altijd een reden te zijn om de bestrating zelf uit te voeren.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.