Goedkope bestrating

Het laten plaatsen van bestrating brengt verschillende kosten met zich mee. Deze kosten beperken zich niet alleen tot bijvoorbeeld het uurloon van de stratenmaker of hovenier, maar daarnaast zult u ook rekening willen houden met de aankoopprijs van de steensoort. Uiteraard is het kostenplaatje ook afhankelijk van de werken die ter voorbereiding nog dienen te worden uitgevoerd en speelt ook de grootte van het te bestraten oppervlak een niet onbelangrijke rol.

Verschillende soorten goedkope bestrating

Het is vandaag de dag mogelijk om de bestrating van uw tuin, oprit of terras te realiseren door gebruik te maken van verschillende voordelige materialen. Enkele mogelijkheden op dat vlak zijn met name:

  • Betonklinkers
  • Beton
  • Voordelige kleiklinkers
  • Dolomiet

Steeds meer mensen kiezen er echter voor om geen gebruik te maken van bovenstaande, maar bestrating uit natuursteen aan te brengen. Hoewel dat eveneens een mogelijkheid is, is dit type bestrating in vergelijking met bovenstaande altijd een behoorlijk stuk duurder.

Onderhoud van goedkope bestrating

Voor welke type bestrating u ook kiest, u zult er altijd rekening mee dienen te houden dat iedere steensoort een bepaald onderhoud nodig heeft. Dat onderhoud is uiteraard geen verplichting, maar wordt wel ten stelligste aanbevolen omdat uw bestrating anders een veel kortere levensduur zal hebben. Wanneer u geen omkijken wenst te hebben naar de geplaatste bestrating is het misschien een interessante oplossing om te kijken naar onderhoudsvrije steensoorten. Naar deze stenen heeft u geen omkijken, maar daar komt bij dat ze wel vaak iets minder charmant ogen dan bijvoorbeeld natuursteen.

Nadelen van goedkope bestrating

De lage kostprijs die in rekening wordt gebracht voor goedkope bestrating heeft zo ook z’n nadeel. De kwaliteit van de stenen kan namelijk een stukje minder zijn waardoor deze vatbaarder zijn voor schade. Daarnaast kan het bij bepaalde stenen voorkomen dat ze na verloop van tijd gaan verkleuren. Anderzijds hoeft goedkope bestrating niet noodzakelijk minder kwalitatief te zijn. Verschillende eenvoudige stenen zoals kleiklinkers zijn nu eenmaal zeer voordelig waardoor u ze in huis kunt halen tegen een zeer interessante kostprijs. Wilt u echt gebruik kunnen maken van goedkope bestrating? Dan is het ook beslist een aanrader om de verschillende bedrijven die deze werken uitvoeren even met elkaar te vergelijken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.