Home » Tuin » Tuinaanleg

tuinaanleg

 
Tuinaanleg nodig? Vergelijk eerst

Tuinaanleg

Het aanleggen van de tuin is in principe de basis van uw tuin. U begint de tuin aan te leggen zoals u dat voor u ziet. Tuinaanleg is een leuk karwei, zeker omdat u weet dat als het eenmaal klaar is dat het er precies zo uit ziet als u wilt en er jaren van kunt genieten.

Wanneer uw tuin er goed bij ligt dan heeft dit vaak een waardevermeerdering van uw huis tot gevolg. Als de tuin er niet netjes bij ligt en er veel onkruid in is te vinden, dan heeft een avers effect op de waarde van uw woning. Een mooie tuin springt in het oog en geeft een beter beeld van het huis. Professionele tuinaanleg maakt van uw huis het compleetje plaatje.

Een aantal voordelen

Tuinaanleg uitbesteden aan een professional geeft u een snel en gewenst resultaat. Werkelijk ieder aspect van uw tuin zal binnen enkele dagen zijn aangelegd en aangebracht. Voordat de tuinaanleg plaats kan vinden moet er een tuinontwerp worden gemaakt. Dit gebeurt natuurlijk in overleg met u en op basis van uw wensen en eisen. Denk aan het op elkaar afstemmen van het terras, beplanting, schutting en eventuele andere onderdelen als een vijver.

Verschillende fasen van tuinaanleg

Aanleg van een tuin gaat in 4 fasen:

  1. Inmeten

Uw tuin wordt ingemeten. Op die manier weet de hovenier precies waar het terras, het gras, de paden en de beplanting moet komen zoals het overeenkomt met uw tuinontwerp.

  1. Grondwerk

In het geval van een bestaande tuin worden alle oude planten, het oude straatwerk en andere onderdelen uit de tuin gehaald. Vervolgens wordt de grond voorbereid op de hernieuwde tuinaanleg.

  1. Straatwerk en afscheiding

Het pad en het terras worden voorzien van tegels en de schutting(en) worden geplaatst. Nu kunt u al echt goed zien hoe de layout van de tuin eruit komt te zien.

  1. Beplanting en gras

Vervolgens wordt het gras gezaaid en worden de bomen, struiken en planten op hun plek gezet.