Boomverzorging

Mensen die er voor kiezen om bomen te plaatsen in hun tuin denken dat ze op deze manier eenvoudig over een beetje extra groen beschikken. In de praktijk mag het dan wel kloppen dat u minder omkijken heeft naar bomen dan naar planten, dat neemt niet weg dat er ook aan boomverzorging gedaan zal moeten worden, althans wanneer u graag wil dat uw bomen hun unieke uitstraling zullen kunnen blijven behouden. Wilt u graag meer weten over boomverzorging? Wij vertellen u er in dit artikel graag alles over!

Snoeien bij aanplanten van een boom of niet?

Er wordt erg vaak gezegd dat het van cruciaal belang is om een boom bij de aanplant meteen te snoeien. Dit zou er namelijk voor moeten zorgen dat het verlies aan wortels kan worden gecompenseerd. Hoewel hier iets voor te zeggen valt raden specialisten juist aan om dit niet te doen. Een volle kruin zorgt er namelijk voor dat de boom precies over die hormonen en die hoeveelheid voedsel beschikt die nodig is om zo efficiënt mogelijk te kunnen groeien. Indien er sprake is van een volle kruin zal de boom over een beter en vooral uitgebreider wortelsysteem beschikken en dat is alleen maar gunstig te noemen.

Verzorging van fruitbomen

Steeds meer mensen kiezen er voor om in hun tuin gebruik te maken van één of meerdere fruitbomen. Elk type boom vereist een bepaalde verzorging. Er is niet zomaar één verzorgingswijze aan te geven die toegepast kan worden op alle bomen, in tegendeel. Indien u twijfelt over de exacte verzorging die nodig is wordt het daarom altijd aangeraden om contact op te nemen met een specialist. Een minimum aan onderhoud van een tuinboom wordt uitgevoerd door middel van snoeien en het tijdig voorzien van water en voeding.

Kosten voor boomverzorging

In het merendeel van de gevallen zullen mensen er niet voor kiezen om de boomverzorging zelf uit te voeren. Dat heeft alles te maken met het feit dat bepaald onderhoud niet zo eenvoudig kan worden uitgevoerd als het op het eerste zicht lijkt. Bij de raming van de kosten kunt u rekening houden met min of meer de volgende tarieven:

  • Kosten voor eventueel klimwerk (ongeveer 40 à 50 euro per uur)
  • Kosten van de boomspecialist (indien van toepassing ongeveer 40 à 50 euro per uur)
  • Eventuele stortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid veelal zo’n 10 à 20 euro per kubieke meter)

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.