Prijzen veranda

Wanneer u een helder beeld wenst te krijgen van de kostprijs die voor een veranda in rekening wordt gebracht zijn er diverse punten waar u rekening mee moet gaan houden. Uiteraard is er het materiaal waaruit de structuur zal worden opgetrokken, maar wat bijvoorbeeld te denken van de oppervlakte en eventuele extra onderdelen zoals verwarming? Feit is dat veel mensen de kostprijs van een veranda onderschatten waardoor ze na uitvoering van de werken met een behoorlijke financiële kater blijven zitten. Om dit te voorkomen doet u er goed aan om even de informatie in dit artikel te raadplegen!

Kostprijs van een woonveranda

De hoogste kostprijs zal uiteraard worden betaald voor een zogenaamde woonveranda. Vaak vormt deze veranda een uitbreiding op bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. Wanneer er sprake is van een woonveranda, dan zult u rekening willen houden met niet alleen het plaatsen van verwarming, maar ook met het aanbrengen van de nodige isolatie. Alleen op die manier is het namelijk mogelijk om de warmte binnen en de koude buiten te houden. Al deze verschillende zaken brengen echter een bepaalde kost met zich mee waardoor u voor een bescheiden woonveranda al snel rekening dient te houden met zo’n 20.000 à 25.000 euro. Uiteraard is de prijs wel afhankelijk van de beschikbare oppervlakte en het materiaal waar de constructie van is gemaakt.

Standaard veranda’s of een veranda op maat?

Wanneer u een veranda wil laten plaatsen kunt u er voor kiezen om een aanbouw op maat te laten maken, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit het aanbod aan standaard veranda’s. Dit laatste is interessant omdat de kostprijs in dit geval veel lager ligt. Daar waar een veranda op maat al snel richting de 20.000 à 25.000 euro gaat is dat bij een standaard veranda soms maar de helft. Wanneer u kosten wenst te besparen op de aankoop van uw veranda kan dit dan ook zeker en vast een punt zijn om rekening mee te houden.

Prijzen van veranda’s vergelijken

Hoewel steeds meer mensen graag een veranda in huis willen laten plaatsen staat men nooit echt te springen om er veel geld aan uit te geven. Hoe leuk een veranda namelijk ook mag zijn, het hoeft niet noodzakelijkerwijs een onderdeel te vormen van uw woning. Wilt u ook graag een veranda laten bouwen, maar dan wel tegen een zo laag mogelijk prijskaartje? In dat geval is het vergelijken van de verschillende veranda’s en bedrijven die ze bouwen op de markt beslist een aanrader!

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.