Soorten veranda’s

Indien u heeft besloten om een veranda te plaatsen zult u verschillende vragen moeten beantwoorden. Eén van deze vragen is uit welk materiaal de veranda in kwestie zal bestaan. Dit kan PVC zijn, maar ook hout of aluminium en uiteraard behoort ook staal tot de mogelijkheden. We zetten de verschillende soorten veranda’s in dit artikel graag even voor u op een rijtje.

Veranda uit PVC

Veel gezinnen laten de veranda voor hun huis bouwen in PVC. Dat is niet zo vreemd, want aan dit materiaal zijn verschillende interessante voordelen verbonden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kostprijs. Een veranda uit PVC is veruit de voordeligste van alle soorten op de markt. Daar tegenover staat helaas dat er ook enkele vervelende nadelen aan verbonden zijn, namelijk:

  • Een veranda uit PVC is bezwaarlijk mooi te noemen
  • De draagkracht van de veranda is bij PVC zeer klein
  • Bij warmte temperaturen kan het PVC gaan uitzetten

Houten veranda

Voor velen vormt een houten veranda dan ook een interessanter alternatief voor een veranda uit PVC, maar is dat wel zo? Het klopt inderdaad dat een houten veranda er veel mooier uitziet en daarnaast kan ze ook zeer duurzaam zijn. Anderzijds is het dan wel weer zo dat een dergelijke veranda heel wat onderhoud vergt, maar dan krijgt u er wel een heel gezellig en warm uitziende veranda voor in de plaats. Daar komt bij dat een hout over een degelijke isolerende factor beschikt en dat ze eenvoudig kan worden overschilderd indien dat ooit nodig moest zijn.

Veranda met aluminium structuur

Een ander soort veranda is er één die over een aluminium structuur beschikt en ook een stalen veranda behoort tot de mogelijkheden. Hoe mooi deze ruimtes er ook uit mogen zien, u dient steeds rekening te houden met een aanzienlijk hogere kostprijs in vergelijking met een houten of PVC veranda. Daar komt bij dat de structuur van de aanbouw uiteraard niet de enige kost vormt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de dakbedekking en de verwarmingsbron, want ook deze kunnen met een behoorlijk bedrag weglopen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.