Zelfbouw veranda

De keuze voor een zelfbouw veranda is er misschien één die niet altijd even voor de hand liggend is, maar dat neemt niet weg dat veel mensen hier toch de voorkeur aan geven. Waarom? Zeer eenvoudig, omwille van de kostprijs. De werkuren die in rekening worden gebracht voor het bouwen van een veranda zijn veelal meer dan behoorlijk. Door zelf de werken uit te voeren kunt u dus een goedkope veranda bouwen die toch zal voldoen aan al uw wensen.

Voorbereiding zelfbouw veranda

Vooraleer daadwerkelijk aan de slag te gaan met het plaatsen van de veranda zijn er een aantal factoren waar u maar beter even bij stil kunt blijven staan, namelijk:

  • Bespreek met de buren de plannen van de veranda
  • Bepaal de locatie waar de aanbouw precies moet worden gerealiseerd
  • Vergelijk de voor- en nadelen van de verschillende mogelijke materialen
  • Zorg voor een goede opmeting van de beschikbare ruimte
  • Vraag een bouwvergunning aan (indien nodig)

Heeft u alle bovenstaande handelingen uitgevoerd? Pas dan bent u klaar om te starten met de bouw van uw eigen veranda!

Goedkoop een veranda bouwen

De reden waarom steeds meer mensen er voor kiezen om aan zelfbouw te doen is niet zo ver te zoeken. Het realiseren van een veranda kan namelijk gepaard gaan met een aanzienlijk kostenplaatje. Lang niet iedereen heeft dit bedrag echter zomaar voor handen, in tegendeel. Daar komt bij dat het bouwen van een veranda eigenlijk niet zo moeilijk is. Indien u een beetje handig bent en over wat kennis van bouwen beschikt kunt u bijvoorbeeld relatief eenvoudig een PVC of houten veranda bouwen. Hierdoor kunt u de kostprijs drukken en bent u toch verzekert van een echt mooie aanbouw aan uw huis.

Nadelen van zelfbouw

Het grote voordeel van een zelfbouw veranda is dus de lagere kostprijs, maar zijn er ook nadelen aan verbonden? Wanneer er zich een bepaald probleem voordoet met uw veranda zult u uiteraard op niemand een beroep kunnen doen. Van garantie is in dit geval geen sprake tenzij op de materialen waar u mee heeft gewerkt. Daarnaast heeft lang niet iedereen de nodige kennis in huis om een aanbouw op correcte wijze te realiseren waardoor er mogelijks na afloop bepaalde fouten ontdekt kunnen worden.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.