Home » Tuin » Zonwering

Zonwering

 
Zonwering nodig? Vergelijk eerst

Zonwering

Hoe kiest u de juiste zonwering?

De onderstaande informatie is alles wat u moet weten moet voor het kopen van de perfecte zonwering.

Er zijn vele factoren die invloed hebben op het type zonwering dat u kiest. Zorg in eerste instantie dat uw zonwering een aanvulling is op uw meubels. Laat dus kleur en stijl van de zonwering overeenkomen met de kleur en stijl van uw meubels.
Een keuze voor een consistente ontwerpstijl is belangrijk, maar er zijn bepaalde uitzonderingen op deze regel zoals bijvoorbeeld zonwering kinder-slaap en of speelkamers.
U kan ook het best de stijl van de buitenkant van het huis meenemen in de stijl en kleurkeuze van uw zonwering. En zorg uiteraard dat de zonwering uiteindelijk ook past bij uw eigen smaak.

Verschillende soorten zonwering

Net als vele industrieën heeft de wereld van de zonwering ook een eigen terminologie. Voor u overgaat op het kopen van zonwering is het van belang om vertrouwd te raken met deze technologie. Zodat u niet beperkt wordt in uw keuze.
Wanneer we spreken over zonwering onderscheiden we 3 populaire types.

  1. jaloezieën
  2. rolluiken
  3. Romeinse Blinds

Jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen,

  1. aluminium (ook bekend als mini zonwering),
  2. hout
  3. Ecowood (ook bekend als faux – hout, eco-hout of PVC).

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën in aluminium worden vaak gebruikt in keukens, badkamers en zakelijke kantoren.
Bijna alle aluminium jaloezieën worden verkocht met 25mm latten. Dit is te wijten aan de flexibele aard van de aluminium latten. Aluminium jaloezieën staan soms ook bekend als Mini-zonwering.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een zeer stijlvolle manier om te dekken hoe u uw ramen warm kan aankleden met zonwering.

Ecowood jaloezieën

Ecowood jaloezieën worden steeds populairder. Ze zijn gemaakt van composietmaterialen. Meestal PVC of plastic Ze zijn zo populair omdat ze duurzaam zijn en gemakkelijk te reinigen.

Rolluiken

Rolluiken zijn raambekleding die kunnen worden geopend door een cilinder op de te rollen. Rolluiken zijn gemaakt van 100% polyester materiaal. Rolluiken zijn ook zeer goedkoop en daarom zijn ze al jarenlang populair.

Romeinse zonwering

Romeinse zonwering heeft als sterkste punt dat ze optimaal kunnen afgestemd worden op de inrichting van uw huis. Zie ook: kosten zonwering.