Jaloezieën

Jaloezieën lijken op vandaag een beetje te zijn achterhaald door de moderne vormen van zonwering, maar dat neemt niet weg dat ook dit type zonwering nog steeds diverse interessante voordelen met zich meebrengt. U kunt ze namelijk overal zeer eenvoudig laten plaatsen en daarnaast beschikken ze over de mogelijkheid om de lichtinval in huis zo optimaal mogelijk te bepalen.

Optimale controle over de lichtinval

Eén van de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan jaloezieën is het feit dat ze u voorzien van een perfecte controle over de lichtinval in uw huis. Jaloezieën hebben namelijk de mogelijkheid om gedeeltelijk gesloten te worden. Dat zorgt er voor dat de lichtinval kan worden beperkt of juist weer kan worden toegestaan nadat de zon niet meer vlak op het raam schijnt. Wanneer u dus wel nog zonlicht wenst toe te laten, maar eerder stelselmatig kan het ongetwijfeld interessant zijn om gebruik te maken van jaloezieën.

Verschillende soorten

U kunt er op vandaag voor kiezen om jaloezieën in tal van verschillende vormen aan te kopen, denk bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Jaloezieën uit hout
  • Jaloezieën uit PVC
  • Jaloezieën uit metaal

Iedere soort beschikt over diens eigen voor- en nadelen. Zo kunt u houten jaloezieën zeer eenvoudig schilderen, maar vergen ze wel wat extra onderhoud. Daar tegenover staat dat PVC en metaal in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en geen of weinig onderhoud vergen. Het overschilderen van deze jaloezieën is dan weer een stukje lastiger.

De keuze voor jaloezieën in de woonkamer

Als er één ruimte is in huis waar dit type zonwering het best tot haar recht komt, dan is het wel de woonkamer. Wilt u even op de computer of televisie kijken, maar zit de zon in uw scherm? Geen probleem. Sluit de jaloezieën gedeeltelijk en er valt nog net genoeg licht naar binnen, maar wel zonder dat het storend wordt. Zo heeft u geen last van de zon, maar hoeft u ook geen verlichting aan te steken en energie te verbruiken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.