Lamellen

Mensen die over zeer grote ramen beschikken twijfelen doorgaans over welk type zonwering ze graag willen gebruiken. Er zijn op de markt heel veel verschillende soorten zonwering terug te vinden, maar er zijn er slechts enkelen die zich lenen voor het gebruik bij grote ramen. De beste zonwering op dit vlak zijn de zogenaamde lamellen. Ze kunnen perfect worden opgehangen om de lichtinval in uw huis te beperken en daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit. In principe zou u bij grote ramen ook nog kunnen kiezen voor het gebruik van jaloezieën, maar dan zijn er aan lamellen toch een aantal extra interessante voordelen verbonden.

Horizontale of verticale lamellen

Lamellen zijn verkrijgbaar in twee verschillende vormen. U kunt er namelijk voor kiezen om ze zowel verticaal als horizontaal te plaatsen. Uw keuze op dit vlak is eigenlijk zeer persoonlijk. Beide systemen beschikken namelijk over de mogelijkheid om zowel gedeeltelijk als volledig de lichtinval tegen te houden. Let wel, indien u voorkeur heeft voor een bepaald materiaal, dan kan dat wel een invloed hebben op het type lamellen. Bespreek dit zeker met de winkel waar u ze wenst aan te kopen.

Onderhoud van de lamellen

Het plaatsen van zonwering is één ding, maar u dient er uiteraard ook rekening mee te houden dat dit onderhouden moet worden. Wat dat betreft is de keuze voor houten, horizontale lamellen veelal iets minder interessant. Waarom? Zeer eenvoudig. Door de structuur van deze lamellen vormen ze werkelijk in geen tijd een ophoping van vuil en stof. Het schoonmaken hiervan neemt heel veel tijd in beslag en daar zit uiteraard niet iedereen op te wachten. De keuze voor verticale lamellen is in dit geval dan ook interessanter.

Waarom kiezen voor lamellen?

Bent u ook van plan om lamellen te plaatsen, maar zou u graag toch nog even alle voordelen op een rijtje willen zien? Dat kan!

  • Verticale lamellen zijn zeer eenvoudig te onderhouden
  • Verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen en kleuren
  • Ze houden de lichtinval nagenoeg volledig tegen
  • Perfect geschikt voor mensen die over grote ramen beschikken
  • Relatief eenvoudig te plaatsen zonder veel extra kosten

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.