Markiezen

Wanneer u op zoek bent naar een stijlvolle aanvulling voor uw woning waarmee u de zon op zeer eenvoudige wijze kunt buitensluiten vormt een markies veelal één van de interessantste mogelijkheden. Deze afkapping heeft eigenlijk een dubbele werking. Enerzijds zorgt het er namelijk voor dat zonlicht wordt tegengehouden, maar anderzijds biedt het ook een afdakje. Dit type zonwering wordt wel hoofdzakelijk toegepast bij woningen die over een enigszins klassieke uitstraling beschikken. Wanneer u een strakke en moderne woning heeft gebouwd is het iets minder voor de hand liggend om gebruik te maken van dit type zonwering.

Voordelen van markiezen

Markiezen mogen dan niet zo goedkoop zijn, u kunt als woningeigenaar bij dit type zonwering wel steeds rekenen op een aantal interessante voordelen, namelijk:

  • De luifels voorzien van markiezen van een extra beveiliging
  • Ze beschikken over een zeer lange levensduur
  • De garantie op markiezen kan oplopen tot zomaar even 15 jaar
  • Uitstekende bescherming tegen zowel zon als regen
  • Verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen en kleuren

Veelzijdig in gebruik

Markiezen kenmerken zich verder ook door een uitstekende veelzijdigheid. Zo houden ze niet alleen het zonlicht tegen en beschermen ze bijgevolg tegen schadelijke uv-straling, daarnaast kunnen ze ook nog eens zeer eenvoudig verkleuring voorkomen van tapijten en andere onderdelen van uw interieur. Het mag dan ook duidelijk zijn, u dient bij de aankoop van markiezen dan wel een bepaald bedrag neer te leggen, u kunt wel steeds rekenen op enkele zeer interessante voordelen ten opzichte van andere soorten zonwering.

Nadelen van markiezen

In principe zijn er geen nadelen verbonden aan het gebruik van markiezen. Ze zijn stevig en robuust en daardoor perfect bestand tegen intense weersomstandigheden en daarnaast zijn ze perfect aan te passen aan de uitstraling van uw woning. Het enige nadeel dat we zouden kunnen opnoemen gaat schuil in de uitgesproken uitstraling van markiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat we ze niet snel zien terugkomen aan de gevel van een modern gebouw.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.