Prijzen zonwering

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden om het zonlicht te weren. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een systeem dat in uw woning wordt geplaatst, maar u kunt het zonlicht ook zeer eenvoudig van buitenaf weren. In het laatste geval kan het bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn om te kiezen voor een terrasoverkapping. Heeft u het toch meer begrepen op een intern systeem? Wat dan te denken van rolluiken of speciale gordijnen? Voor welk systeem u ook kiest, u zult uiteraard steeds rekening moeten houden met een bepaalde kostprijs. Wij zetten graag enkele richtprijzen voor u op een rijtje.

Vijf populairste soorten zonwering

Wanneer we de verkoopcijfers er even bijnemen stellen we vast dat er vijf soorten zonwering met kop en schouders boven de andere uitsteken. De prijs voor dit type zonwering wordt steeds berekend per meter of per vierkante meter. Hoe groter de oppervlakte van de zonwering, des te hoger de kostprijs dan ook zal komen te liggen.

  1. Screens: Voor screens dient u rekening te houden met ongeveer 170 tot 270 euro per vierkante meter.
  2. Markiezen: Markiezen zijn een behoorlijk stukje duurder en kunnen u tussen de 370 en 450 euro per vierkante meter kosten.
  3. Knikarmschermen: Deze schermen zijn relatief voordelig. U betaalt er zo’n kleine 100 à 130 euro voor per vierkante meter.
  4. Shutters: Shutters zijn er in tal van verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kan de prijs variëren tussen de 200 en 500 euro per vierkante meter.
  5. Uitvalschermen: In dit geval dient u rekening te houden met een kostprijs van zo’n 150 à 300 euro per meter breed.

Prijs van terrasoverkapping

Bovenstaande mogelijkheden zijn uiteraard zeer interessant, maar er zijn ook mensen die zweren bij terrasoverkapping. In dit geval wordt er een soort zonwering over het terras getrokken waardoor het zonlicht wordt tegen gehouden. Dit heeft als voordeel dat u in alle rust en comfort op uw terras kunt vertoeven en daarnaast is het ook nog eens mogelijk om het klimaat binnenshuis optimaal te controleren. De kostprijs van terrasoverkapping is steeds afhankelijk van de oppervlakte en het gebruikte materiaal. U dient echter in alle gevallen rekening te houden met een prijs die kan variëren van 1000 euro tot zelfs 5000 euro of meer.

Goedkope zonwering laten plaatsen

Wilt u graag de zon buitenshuis houden, maar heeft u slechts een beperkt budget voor handen? In dat geval biedt het gebruik van knikarmschermen u veelal de perfecte oplossing. Deze schermen zijn relatief voordelig en houden de zon goed buiten. U kunt hoe dan ook altijd besparen op de kostprijs van uw zonwering door goed de offerte van de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.