Screens

We kunnen screens eigenlijk het best omschrijven als rolgordijnen die zich langs de buitenkant van het raam bevinden. Steeds meer mensen kiezen er voor om van dit type zonwering gebruik te maken omdat het niet alleen relatief voordelig is in aankoop, maar omdat het daarnaast ook zeer eenvoudig terug kan worden opgeborgen. U haalt het met andere woorden alleen uit wanneer u het nodig heeft en anders kan het zo weer de kast in. Screens zijn door de jaren heen zeer populair geworden en hoewel er zeer interessante voordelen aan verbonden zijn moeten potentiële eigenaars ook rekening houden met de eventuele nadelen.

Voordelen van screens

De populariteit van screens is afkomstig uit de vele voordelen die er aan verbonden zijn.

  • Screens zijn zeer eenvoudig op te bergen
  • U kunt het uitzicht naar buiten blijven behouden, al zal deze iets getemperd worden
  • Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren
  • Een screen schoonmaken is zeer eenvoudig en vergt dus erg weinig tijd

Nadelen van screens

Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk bijzonder mooi en zullen veel mensen er reeds doen aan denken om ook screens aan te kopen. We gaan u zeker niet zeggen dat dit niet interessant is, alleen zijn er wel een aantal nadelen ook verbonden aan het gebruik van dit type zonwering. Het is namelijk een feit dat de stof vrij licht is. Dit wil zeggen dat ze na verloop van tijd een andere vorm kan aannemen en ook de wind kan een directe impact hebben op de screens van uw keuze. Daarnaast is het ook nooit mogelijk om het zonlicht volledig uit te sluiten. Met een beperkte lichtopbrengst van 85 procent dient u dan ook al tevreden te zijn.

Geen verduisterende functie

Tot slot is het bij het gebruik van screens ook steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat ze niet over een verduisterende werking beschikken. Met andere woorden, wanneer u gewoon de screens laat hangen en binnen het licht aan steekt zal het omgekeerde effect als overdag optreden. Hou er dus rekening mee dat de buren dan vaag bij u naar binnen kunnen kijken.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.