Shutters

Wanneer we het hebben over shutters dan denken mensen vaak dat het gewone jaloezieën betreft. Dat is echter niet het geval. We spreken namelijk alleen maar over shutters wanneer het gaat om een houten zonwering die aan de binnenkant van de woning wordt geplaatst. Kenmerkend voor shutters is wel dat ze net als jaloezieën over de mogelijkheid beschikken om gedeeltelijk te sluiten. Zo kunt u de lichtinval in huis zo optimaal mogelijk beïnvloeden. Let wel, in vergelijking met klassieke jaloezieën of gordijnen kan de aankoop van shutters gepaard gaan met een hogere kostprijs.

Decoratief karakter

Kenmerkend voor shutters is dat ze niet zomaar dienst doen als zonwering, ze worden eveneens gebruikt als decoratie voor in de woning. Wanneer u toch gebruik wenst te maken van zonwering kunt u er maar beter voor kiezen om gebruik te maken van een kwalitatief en veelzijdig, maar ook vooral van een mooi systeem. Wat dat betreft bieden shutters u de perfecte oplossing. Ze kunnen in grote mate gepersonaliseerd worden waardoor ze perfect aansluiten op alle mogelijke interieurs en daarnaast is het ook nog eens zo dat ze van nature over een zeer robuuste uitstraling beschikken. Dit alles zorgt er voor dat shutters perfect in met name de ramen van een woonkamer geplaatst kunnen worden.

Voordelen van shutters

Steeds vaker wordt er voor gekozen om shutters in de ramen te plaatsen om zo het zonlicht buiten te houden. De toegenomen populariteit van shutters komt niet zomaar uit de lucht vallen, in tegendeel. U kunt bij shutters immers rekenen op de volgende voordelen:

  • Ze kunnen overal en bij alle ramen toegepast worden
  • Ze zijn goedkoper in aankoop dan rolluiken
  • Ze kunnen niet alleen toegepast worden voor zonwering, maar ook extra sfeer brengen in uw woning.

Hoe shutters monteren?

Shutters kunnen op tal van verschillende manieren bevestigd worden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een R-frame welke zeer geschikt is voor draaikiepramen. Daarnaast kunnen ze ook op het kozijn zelf bevestigd worden en is het mogelijk om ze binnen de muuropening te plaatsen. Tot slot is het op de muur plaatsen van de shutters nog een mogelijkheid indien ze niet gemonteerd kunnen worden binnen de muuropening.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.