Zonwering terras

Veel mensen houden er van om tijdens de zomer, maar ook tijdens het voorjaar lekker buiten te zitten om bijvoorbeeld te eten of gewoon een glaasje te drinken. Tijdens het voorjaar en op zachte zomerdagen is dit heel aangenaam, maar wanneer de temperatuur richting de 30 graden of meer sluipt kan het een stuk minder fijn zijn om even plaats te nemen in het zonnetje op uw terras. Wat dat betreft kan zonwering voor u de perfecte oplossing betekenen. Bekend zijn uiteraard de mogelijkheden die u op dit vlak binnenshuis kunt toepassen, maar bent u ook bekend met de mogelijkheden op vlak van terrasafkapping? We vertellen u er graag alles over in dit artikel!

Hoe zonwering terras realiseren?

De eenvoudigste mogelijkheid om zonwering op uw terras te realiseren is door gebruik te maken van een speciale terrasafkapping. Er zijn wat dat betreft op vandaag verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden, namelijk:

  • Een terrasafkapping uit hout
  • Een terrasafkapping uit PVC
  • Een terrasafkapping uit glas of aluminium
  • Een terrasafkapping met een doek

Iedere soort zonwering terras brengt uiteraard zijn specifieke voor- en nadelen met zich mee.

Wanneer genieten op uw terras?

Vooraleer een keuze te maken op vlak van het type zonwering voor uw terras is het belangrijk om u de vraag te stellen wanneer u buiten wenst te genieten. Het is namelijk zo dat een terrasafkapping doorgaans altijd als een permanente constructie wordt aangebracht. Dit wil zeggen dat ze niet zo eenvoudig meer te verwijderen valt, of u dient er een behoorlijke kostprijs voor neer te tellen. Indien u uitsluitend buiten wenst te zitten tijdens de zomermaanden en uiteraard alleen maar bij zonnig weer, dan kan een terrasafkapping met een doek voor u interessant zijn. Deze is echter niet geheel waterbestendig waardoor ze niet is geschikt om onder te vertoeven tijdens regenachtige zomerdagen. Dat is bij tal van andere terrasafkappingen wel mogelijk.

Nadelen zonwering terras

Zijn er nadelen verbonden aan het plaatsen van zonwering op uw terras? In eerste instantie is het zo dat een dergelijke constructie steeds veel plaats in beslag neemt. Mensen met een klein terras of een kleine tuin zullen hier dus niet altijd gebruik van kunnen maken. Daarnaast is de kostprijs van terrasafkapping sterk afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt waardoor deze aanzienlijk hoger uit kan vallen dan verwacht.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.