Terrasoverkapping

Tijdens de zomer even heerlijk buiten zitten is natuurlijk fantastisch, maar de zon kan niet alleen voor vreugde zorgen, ze kan het ook heel onaangenaam maken. Hoe vaak is het bijvoorbeeld al niet voorgekomen dat u met de zon in de ogen een krant probeerde te lezen? Ook iemand gewoon aankijken kan zelfs een probleem vormen. Wanneer u over een zuidgerichte tuin beschikt kan kiezen voor terrasoverkapping zeker en vast een interessante meerwaarde betekenen.

Wat is terrasoverkapping precies?

Zoals de naam reeds laat vermoeden is terrasoverkapping een soort van overdekking voor uw terras. Het is op vandaag mogelijk om een keuze te maken uit verschillende soorten terrasoverkapping. Zo kunt u kiezen voor:

  • Een aluminium structuur
  • Een speciaal zonwerend dak voor losstaande terrassen
  • Terrasoverkapping met speciale lamellen

Bovenstaande mogelijkheden vormen slechts het topje van de ijsberg, want werkelijk alles is mogelijk om uw terras op vandaag beter te beschermen tegen de invloeden van de zon.

Permanente terrasoverkapping of niet?

Het is op vandaag mogelijk om te kiezen voor een tijdelijke of een permanente terrasoverkapping. Wanneer u kiest voor een permanente terrasoverkapping dient u er rekening mee te houden dat het niet altijd even warm is, bijvoorbeeld tijdens het voorjaar. Het kan prachtig weer zijn om buiten te zitten, maar alleen met een beetje warmte van de zon. Op een voorjaarsavond durf het immers nog wel eens kouder te zijn dan verwacht. Door een permanente terrasoverkapping aan te brengen wordt dit uiteraard een stuk lastiger. Daarnaast moet het ook gezegd dat een terrasoverkapping in vergelijking met andere soorten zonwering aanzienlijk duurder is.

Voordelen terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan veel meer interessante voordelen met zich meebrengen dan enkel en alleen zonwering. Het is namelijk zo dat een dergelijke constructie het mogelijk maakt om bijna het hele jaar door van uw terras te genieten. Door een waterdichte afkapping te maken kunt u zelfs bij regen in de zomer heerlijk genieten in de openlucht.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.