Vouwgordijnen

Vouwgordijnen vormen één van de meest eigentijdse mogelijkheden op vlak van zonwering. Vooral mensen die beschikken over een modern interieur of een interieur in cottage-stijl kiezen er voor om dit type zonwering te plaatsen. Vouwgordijnen zijn op vandaag daarnaast verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en vormen waardoor ze perfect tegemoet zullen kunnen komen aan uw verwachtingen.

Wat is een vouwgordijn precies?

Wanneer we het hebben over een vouwgordijn spreken we van een gordijn die zoals de naam reeds laat vermoeden naar onderen open valt. Dat is interessant omdat op deze manier veel ruimte kan worden bespaard en daarnaast kan een vouwgordijn ook overal zeer eenvoudig geplaatst worden. Het mooie aan vouwgordijnen is ook dat ze geen uitgesproken stijl hebben. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en u kunt er zelf een motief op laten plaatsen. Hierdoor zijn ze perfect integreerbaar in alle mogelijke interieurs en dat komt de veelzijdigheid van dit type zonwering uiteraard alleen maar ten goede.

Op maat laten maken van vouwgordijnen

Kenmerkend voor vouwgordijnen is dat ze probleemloos op maat gemaakt kunnen worden. Dit brengt enkele zeer interessante voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat vouwgordijnen in alle mogelijke kleuren en motieven gemaakt kunnen worden. Hierdoor kunt u ze aanpassen aan de stijl van uw interieur en zijn ze zowel geschikt voor een klassiek als een eigentijds interieur. Hou er wel rekening mee dat vouwgordijnen doorgaans altijd semi-transparant zijn. Dit zorgt er mede voor dat de sturing van de lichtinval bij dit type zonwering bijzonder beperkt is.

Vouwgordijnen in een velux, kan dat?

De unieke kwaliteit en uitstraling van vouwgordijnen zorgt er voor dat veel mensen zich op vandaag de vraag stellen of ze dit type gordijnen ook zouden kunnen integreren in een plat dak of bijvoorbeeld een velux. Dat is perfect mogelijk. Door het plaatsen van een vouwgordijn of aanverwant systeem in uw velux kunt u er op zeer eenvoudige wijze voor zorgen dat daglicht gespreid over de ruimte wordt verdeeld. Daarnaast kan ze ook perfect een ruimte

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.