Zonnescherm

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte zonwering voor in uw tuin en ter bescherming van uw huis tegen zonlicht kan het zonnescherm voor u de perfecte oplossing betekenen. Een zonnescherm is zeer eenvoudig in gebruik en kan daarnaast altijd worden verwijderd. Daarnaast doet ze wat er van wordt verlangd en dat alles tegen een zeer voordelige kostprijs. We zetten in dit artikel alvast graag even de verschillende mogelijkheden op vlak van een zonnescherm voor u op een rijtje.

Verschillende soorten zonneschermen

Vooraleer een bepaald zonnescherm aan te kopen moet u zich de vraag stellen of er een vrije doorloop nodig is op de plaats waar het scherm komt of niet. Is dat niet het geval, dan kunt u kiezen voor een uitvalscherm. Dit type zonnescherm ziet er niet alleen goed uit, daarnaast is ze ook nog eens zeer kwalitatief. Heeft u wel nood aan een vrije doorloop, dan kunnen deze zonneschermen voor u de perfecte oplossing betekenen:

  • Knikarmscherm
  • Markies
  • Screen
  • Rolluik
  • Veranda zonwering

Hoe duur is een zonnescherm?

Op vlak van zonwering biedt een zonnescherm u een perfecte bescherming en dat zonder dat u rekening dient te houden met een hoge kostprijs. Afhankelijk van het type zonnescherm waar u gebruik van wenst te maken zult u rekening moeten houden met een kostprijs die varieert van 100 tot 130 euro per vierkante meter. Dat is in vergelijking met de alternatieven op de markt een stuk voordeliger, vooral wanneer u ze op verschillende plaatsen in en rondom uw huis wenst aan te brengen. Mensen die op zoek zijn naar geschikte zonnewering zonder dat ze daar een groot bedrag voor voor handen moeten hebben zullen van een zonnescherm zeker en vast tevreden zijn.

Nadelen van een zonnescherm

Naast de vele voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een zonnescherm dient u toch ook rekening te houden met enkele nadelen. Tegenwoordig krijgen we in België steeds vaker te maken met ongunstige weersomstandigheden. Hevige regenval en vooral ook een stevige wind komen steeds vaker voor. Dit vormt een directe bedreiging voor uw zonnescherm. Als de wind er zich onder kan zetten zou deze zomaar structurele schade kunnen aanbrengen aan uw zonnescherm met alle gevolgen en kosten van dien.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.