Dakreparatie

Het is algemeen bekend dat het dak één van de meest vatbare onderdelen is van de woning. Dat is ook niet zo vreemd. Het dak van uw woning bevindt zich namelijk uiteraard op grote hoogte. Dat zorgt er voor dat ze op optimale wijze wordt blootgesteld aan met name UV-straling, maar ook aan wind, eventuele neerslag en ga zo maar door. Het kan op een bepaald ogenblik dan ook absoluut noodzakelijk zijn om rekening te houden met het uitvoeren van een mogelijke dak reparatie.

Dak reparatie na stormweer

Het weer is één van de belangrijkste oorzaken van schade aan het dak. Een fikse hagelbui, maar ook een stevige wind kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat er aanzienlijke schade optreedt aan uw dak. Het is zeer belangrijk om deze schade zo snel mogelijk te laten repareren, in het bijzonder omdat u er rekening mee dient te houden dat hierdoor water kan binnendringen in uw woning. Het laten uitvoeren van een dak reparatie wordt in deze situatie veel (deels) ingedekt door uw woningverzekering.

Vaststelling van scheuren of barsten

Het kan op een zeker ogenblik voorkomen dat u bij een routine controle van uw dak schade vaststelt. Deze schade kan in verschillende vormen voorkomen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een scheur of een barst in de dakbedekking. Indien u er voor kiest om gebruik te maken van roofing bij een plat dak, dan is het bijvoorbeeld algemeen bekend dat deze door de UV-straling op een zeker ogenblik kan gaan barsten met alle gevolgen van dien. Het laten repareren van deze barsten is zeer belangrijk om uw dak in een zo optimaal mogelijke staat te houden.

Wanneer dakreparatie uitvoeren?

In tal van verschillende omstandigheden kan het noodzakelijk zijn om dak reparatie uit te voeren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Eventuele scheuren of barsten in de dakbedekking
  • Mogelijke schade aan de dakgoten
  • Een lek in uw dak
  • De aanwezigheid van blazen op het dak

Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard slechts het topje van de ijsberg. Door het laten uitvoeren van een regelmatig onderhoud van uw dak kunt u er in ieder geval wel voor zorgen dat de kosten voor de reparatiewerken altijd zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.